Иран призова САЩ и Великобритания незабавно да спрат войната срещу

...
Иран призова САЩ и Великобритания незабавно да спрат войната срещу
Коментари Харесай

Иран: САЩ и Великобритания да спрат войната срещу Йемен

Иран прикани Съединени американски щати и Англия " неотложно да спрат войната " против Йемен, след нанасянето на удари против йеменските бунтовници хуси, които правят набези против търговски кораби в Червено море, съобщи Агенция Франс Прес, цитирина от Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Войната сред Израел и Хамас 1412
" Предупреждаваме Съединени американски щати и Англия, че би трябвало неотложно да спрат войната против Йемен ", съобщи иранският външен министър Хосейн Амир Абдолахиан (на снимката) на конференция в Техеран с индийския си сътрудник Субрахманям Джайшанкар.

Той съобщи, че " високопоставени чиновници в Сана ", следената от хусите йеменска столица, " ни споделиха, че до момента в който геноцидът в Газа продължава, те ще попречват прекосяването на кораби, принадлежащи на израелския режим, или на плавателни съдове, плаващи към израелски пристанища ".

Но тези чиновници " ни увериха, че няма да нарушават морската сигурност " за други кораби, добави той.

Подкрепяните от Иран хуси направиха през последните седмици голям брой удари с дронове и ракети в символ на " взаимност " с палестинците в линията Газа, по кораби, поели по морския път през Червено море, който е основен за интернационалната търговия. В отговор на това през последните дни американски и английски сили нанесоха удари по обекти на хусите, което ускори опасенията за разпространяване на войната сред Израел и палестинското придвижване " Хамас " в целия район.

Джайшанкар изрази " дълбоката угриженост " на интернационалната общественост от тази обстановка, която има " директно влияние върху енергийните и икономическите ползи на Индия ".

Амир Абдолахиан също по този начин прикани Вашингтон " да не обвързва сигурността и националните ползи на Съединени американски щати със ориста на израелския министър председател " Бенямин Нетаняху  Бенямин Нетаняху Бенямин Нетаняху е роден на 21 октомври 1949 година в Тел Авив, Израел. Той е израелски политик и. Той " е напът да падне ", съобщи иранският посланик номер едно.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР