Иран планира да увеличи значително пенсиите, за да компенсира покачващите

...
Иран планира да увеличи значително пенсиите, за да компенсира покачващите
Коментари Харесай

Иран повишава пенсиите с близо 40 процента след улични протести


Иран възнамерява да усили доста пенсиите, с цел да компенсира покачващите се цени и високата инфлация, заяви Българска телеграфна агенция.

Пенсиите ще набъбнат с 38 на 100.

Повишението на пенсиите ще влезе в действие в края на август съгласно асоциацията за обществено обезпечаване. Понастоящем множеството пенсионери в страната получават еквивалента на неколкостотин $, с което мъчно претърпяват в градските региони.

Хиляди страдащи от икономическата рецесия пенсионери стачкуваха през последните месеци, настоявайки за по-високи дотации и поддръжка предвид на ускоряващата се инфлация.

В момента Иран се намира в разгара на тежка икономическа рецесия, като цените на питателните артикули внезапно се покачиха, а цената на локалната валута се срина с над 50 на 100.

Въпреки това има внимателна вяра, че възраждането на нуклеарната договорка от 2015 година може да докара до събаряне на анулация на глобите против Иран, което ще постави завършек на икономическата рецесия.

Съвместният изчерпателен проект на деяние, който имаше за цел да не разреши на Техеран да се снабди с нуклеарни оръжия, влезе в действие за първи път през 2015 година.

През 2018 година, по време на на мандата на президента Доналд Тръмп, Съединени американски щати взеха решение едностранно да изоставен съглашението.

През последните месеци представители на Съединени американски щати, Иран и други страни се пробват да го възродят. възможен триумф на тези усилия ще докара до анулация на глобите против Иран и възобновяване на рестриктивните мерки по нуклеарната стратегия на страната, сходни на договорката от 2015 година.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР