Иран отрича да е замесен в атаката с дрон, която

...
Иран отрича да е замесен в атаката с дрон, която
Коментари Харесай

Иран отрича да е замесен в удара с дрон, който уби трима американски войници

Иран отхвърля да е забъркан в офанзивата с дрон, която умъртви трима американски бойци и рани 34 в американска база в Йордания, покрай границата със Сирия. Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън сподели, че нападението е осъществено от подкрепяни от Иран въоръжени групи, настоящи в Сирия и Ирак.

„ Ние ще отговорим “, сподели той на предизборно събитие в Южна Каролина в неделя.

Говорителят на иранското външно министерство, Насър Канаани, назова обвиняванията " безпочвени " и сподели, че те са част от " скрит план... да се въвлече Америка в спора ". Това е първият път, когато американски бойци са били убити при удари в района, откакто офанзивата на Хамас против Израел на 7 октомври провокира войната в Газа Американските медии оповестяват, че офанзивата е била против кула 22 в североизточна Йордания. Това провокира опасения за ескалация на спора в района.

Базата, която беше ударена при смъртоносна офанзива с дрон в северозападен завършек на Йордания, е една от повече от дузина, където американски боен личен състав оперира в Ирак, Йордания и Сирия.

През последните месеци тези бази - вариращи по мярка от боен пост като Кула 22, която беше ударена в Йордания, до военновъздушната база Ал Асад в западен Ирак - бяха атакувани от милиции, подготвени, финансирани и оборудвани от Иран.

Има към 3000 американски бойци, основани в Йордания, основен съдружник на Съединени американски щати, и 2500 в Ирак - там по покана на иракското държавно управление като част от водена от Съединени американски щати коалиция за попречване на възраждането на джихадистката формация " Ислямска страна ", която към момента има наличие там, откакто беше пренасочен през 2017 година

В Сирия има и към 900 американски чиновници, публично там, с цел да поддържат своя съдружник против ИД, ръководените от кюрдите Сирийски демократични сили в полуавтономния североизточен район на Сирия. Сирийското държавно управление се опълчва на наличието на Съединени американски щати в страната, наричайки го окупация.

САЩ също поддържат доста повече бази по-далече в Близкия изток, в това число три огромни военновъздушни бази в Персийския залив и пристанище в Бахрейн, което служи като щаб на Централното командване на военноморските сили на Съединени американски щати и Петия флот на Съединени американски щати.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР