Иран отрече да е забранявал на самолета с българския премиер

...
Иран отрече да е забранявал на самолета с българския премиер
Коментари Харесай

Иран: Не сме забранявали на самолета с българския премиер да прелети над страната ни

Иран отхвърли да е забранявал на самолета с българския министър председател Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република... към профила да прелети над Иран.

"Разрешение за прехвръкване на българския аероплан е било обещано по публично искане от българското посолство в Техеран ", сподели през днешния ден в отговор на заложен му въпрос представителят на иранското външно министерство Бахрам Касеми, представен от организация ИРНА.

Според него иранските авиодиспечери получили неверна информация за полета от водача на самолета, който не е предал вярно кода за допуск на кулата за ръководство на полетите, заради което самолетът на българския министър председател не е бил разпознат, изясни Касеми. Той допусна, че "несъвпадението сред наличната в контролната кула информация и получената (от самолета) може би се дължи на промени, направени от водача в последния миг ".

Говорителят изрази страдание за грешката и означи, че "иранското въздушно пространство е отворено за самолети на другарски страни като България ". Касеми добави, че Иран има едно от най-безопасните въздушни пространства в света и че невоенни самолети от прилежащи страни безвредно летят през неговото небе.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР