Иран отново отказа достъпа на жени на футболен стадион, за

...
Иран отново отказа достъпа на жени на футболен стадион, за
Коментари Харесай

Иран отново забрани присъствието на жени на футболните стадиони

Иран още веднъж отхвърли достъпа на дами на футболен стадион, с цел да не участват на мача с Ливан, оповестиха медиите в страната. Националният тим на Иран завоюва с 2:0 мача, който се организира на стадион " Имам Реза " в град Машхад в североизточната част на страната.

" Около 2000 дами бяха купили билети за мача Иран - Ливан и бяха пристигнали в региона на стадион " Имам Реза ", само че не съумяха да влязат на стадиона ", оповестява организация ISNA. " За мача бяха продадени 12 5000 билети, от които 2000 на дами ", добавя организацията. " Извинявам се за това, че доста хора не съумяха да влязат на стадиона и да гледат футболния мач ", съобщи шефът Машхад Мохсен Давари пред публичната иранска телевизия IRIB. На дамите в Иран бе разрешено през януари за първи път от 3 години да гледат онлайн футболен мач за международната подготовка сред Иран и Ирак.

От 40 години страната не разрешава на дамите да участват на футболни мачове. Според религиозните управници дамите би трябвало да бъдат защитени от мъжката атмосфера на стадиона и от това да гледат мъже в къси спортни екипи. От ФИФА подредиха на Иран през месец септември 2019 година да обезпечи достъп на дамите до стадионите без никакви ограничавания. Директивата на международната футболна централа пристигна след гибелта на млада жена, която се самозапали от боязън да не бъде пратена в пандиза за това, че е участвала скрито на футболен мач. През 2018 година тя беше задържана, откакто се е пробвала да влезе на футболна среща, преоблечена като момче. ФИФА упражнява напън от години върху Иран да отвори стадионите си за дами, само че Техеран позволяваше само прецизно стеснен брой на дами на стадионите до 2019 година.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР