Иран отхвърля категорично твърденията на САЩ, които обвиняват Техеран, че

...
Иран отхвърля категорично твърденията на САЩ, които обвиняват Техеран, че
Коментари Харесай

Иран категорично отхвърля обвиненията на САЩ за нападението над танкери

Иран отхвърля изрично изказванията на Съединени американски щати, които упрекват Техеран, че стои зад вчерашните набези против два танкера в Оманския залив, съобщи Ройтерс.

"Иран изрично отхвърля голословното изказване на Съединени американски щати по отношение на случаите с танкери на 13 юни и го осъжда най-категорично ", се споделя в изказване на иранското непрекъснато посланичество в Организация на обединените нации.

"Иронично е, че Съединени американски щати, които се отдръпнаха нелегално от Съвместния изчерпателен проект за деяние, в този момент приканват Иран да се върне към договарянията и дипломацията ", се споделя още в изказването, представено от ДПА.

"Нито фабрикациите и дезинформационните акции, нито безсрамното обвинение на другите могат да трансформират действителността. Съединени американски щати и съдружниците им в района би трябвало да спрат да подстрекават към война ".

"Фактът, че Съединени американски щати неотложно насочиха обвинявания против Иран - без никакви в действителност доказателства или улики - единствено демонстрира изключително ясно, че Екип "Б " минава към План "Б ": бойкот на дипломатическите старания - в това число тези на (японския премиер) Шиндзо Абе - и прикриване на своя Икономически Тероризъм против Иран ", написа иранският външен министър Мохамад Джавад Зариф в Туитър.

Иранският външен министър е заявявал, че съветникът на Тръмп за националната сигурност Джон Болтън, прочут с крайните си позиции съперник на Иран, дружно с израелския министър председател Бенямин Нетаняху и саудитския престолонаследник принц Мохамед бин Салман, може да подмамят президента на Съединени американски щати да стартира спор с Техеран.

По-рано Съединени американски щати оповестиха, че разполагат със запис по какъв начин ирански военни смъкват неексплодирала мина от борда на нападнатия японски танкер в Оманския залив, съобщи телевизия Си Ен Ен, представена от ТАСС. Иранският транспортен съд се е доближил до потърпевшия танкер, макар че в региона от четири часа се намира американският миноносец "Бейнбридж ".

Съветът за сигурност на Организация на обединените нации организира съвещание при закрити порти, отдадено на вчерашното нахлуване над танкерите в Оманския залив, заяви Франс прес, базирайки се на дипломатически източници.

И.д. непрекъснатият представител на Съединени американски щати в Организация на обединените нации Джонатан Коен е декларирал, че всички улики наподобява сочат към Иран, оповестяват дипломати. Ако Съветът за сигурност не реагира, са вероятни и други набези, подчертал е Коен.

Страни членки на Съвета за сигурност са подкрепили следствието на нападението против танкерите, само че към този момент не са реализирани съответни съглашения, съобщи представителят на Кувейт в Организация на обединените нации Мансур ал Отайби, представен от ТАСС.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР