Иран обяви, че израелците трябва да бъдат съдени за военни

...
Иран обяви, че израелците трябва да бъдат съдени за военни
Коментари Харесай

Израелците трябва да бъдат съдени за военни престъпления, призова Техеран

Иран разгласи, че израелците би трябвало да бъдат съдени за военни закононарушения за " бруталното кръвопролитие " на протестиращи в Газа в понеделник, осведоми Агенция Франс Прес.

" Убийството на деца, дами и беззащитни хора в Палестина и в окупираните палестински територии се трансформира в съществена тактика на ционистите по време на 70-годишната окупация ", разяснява представителят на иранското външно министерство Бахрам Гасеми.

 Израел убива и ранява хиляди палестинци до оградата с Газа Обновена
Израел убива и ранява хиляди палестинци до оградата с Газа

В Близкия изток ври и кипи

Той прикани интернационалната общественост " неотложно да предприеме дейности " и да съди израелските водачи като " военнопрестъпници в интернационалните съдилища ".

Най-малко 59 палестинци бяха убити, а хиляди са ранени от израелските въоръжени сили, до момента в който стачкуваха по границата на Газа с Израел против откриването на американското посолство в Йерусалим.

" Постоянните и продължаващите закононарушения на ционистите в Палестина са вследствие на безрезервната поддръжка на Съединени американски щати ", добави Гасеми.

Той упрекна страните в района - евентуално се има поради Саудитска Арабия, в " изменнически компромис и непристойна бездейност ", защото не са осъдили изрично дейностите на Израел.

 Ердоган отзовава посланици от Съединени американски щати и Израел
Ердоган отзовава посланици от Съединени американски щати и Израел

Мярката е отговор на преместването на посолството

Председателят на иранския парламент Али Лариджани съобщи, че решението на Съединени американски щати да реалокират посолството си в Йерусалим е част от опитите за подкопаване на интернационалните институции , в това число и с изтеглянето си от Парижкото съглашение за климата и нуклеарната договорка с Техеран.

" Всички тези случаи демонстрират, че Америка има желание да унищожи интернационалните институции на Организация на обединените нации ", предизвести той пред Народното събрание и добави, че Вашингтон тласка света към безпорядък.

 Съединени американски щати блокираха Организация на обединените нации
Съединени американски щати блокираха Организация на обединените нации

Франция желае въздържаност

Вчера Съединени американски щати блокираха резолюция на Организация на обединените нации , призоваваща за интернационално следствие на убийствата в Газа.

Междувременно Кремъл разяснява, че е надълбоко смутен от кръвопролитията в Газа.

" Ситуацията, съответно гибелта на десетки палестинци, буди дълбока угриженост ", сподели представителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Организация на обединените нации предизвести, че в Газа може да възникне още принуждение , само че не пропусна да осъди употребяваната от Израел мощ.

Китай пък насочи апел за въздържаност в Газа , съответно към Израел.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР