Иран няма да отстъпи от своята правилна и логична позиция

...
Иран няма да отстъпи от своята правилна и логична позиция
Коментари Харесай

Иран не отстъпва от своята правилна и логична позиция за ядрената сделка

Иран няма да отстъпи от своята " вярна и разумна " позиция в договарянията за възкръсване на нуклеарната договорка от 2015 година Това съобщи президентът Ебрахим Раиси, представен от " Ройтерс ".

" Американците настояват, че Иран би трябвало да се върне към нуклеарния пакт, само че Ислямската република в никакъв случай не е напускала договорката и Вашингтон е този, който наруши контракта " , акцентира Раиси.

Техеран отхвърля да води директни договаряния със своя най-върл съперник - Съединените щати, а предишния месец не съумя да докара до никакъв пробив.
 Ядреното съглашение с Иран наподобява все по-невъзможно, съгласно Запада
Ядреното съглашение с Иран наподобява все по-невъзможно, съгласно Запада

Въпреки че не поддържат изцяло крайната френска позиция, Съединени американски щати също предизвестяват, че времето изтича

Миналата седмица пратеникът на Съединени американски щати за договарянията сподели, че по време на последните непреки полемики и е постигнал обезпокоителен прогрес в обогатяването на уран.

Съгласно нуклеарния пакт от 2015 година Иран ограничи програмата си за обогатяване на уран, евентуален път към нуклеарни оръжия, макар че Техеран твърди, че търси единствено гражданска атомна сила в подмяна на унищожаване на интернационалните наказания.

През 2018 година тогавашният президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп се отхвърли от договорката, като я назова прекомерно мека във връзка с Иран, и наложи още веднъж суровите наказания на Съединени американски щати, което накара Техеран да наруши нуклеарните ограничавания в пакта към година по-късно.

През март нуклеарната договорка изглеждаше покрай обновяване, когато Европейски Съюз, който координира договарянията, предложения във Виена външните министри на страните по съглашението за завършване на съглашението след 11 месеца непреки договаряния сред Техеран и Вашингтон.

Оттогава насам обаче договарянията бяха преустановен и, най-много заради настояването на Иран Съединени американски щати да отстранен Корпуса на гвардейците на Ислямската гражданска война от листата си на задграничните терористични организации.
 Съединени американски щати са разочаровани от неуспеха на договарянията с Иран по нуклеарната договорка
Съединени американски щати са разочаровани от неуспеха на договарянията с Иран по нуклеарната договорка

Техеран не бил подготвен да реши желае ли да съживи нуклеарното споразумение
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР