Иран няма да изпрати нов посланик в Швеция в знак

...
Иран няма да изпрати нов посланик в Швеция в знак
Коментари Харесай

Иран бави изпращането на посланик в Швеция заради палежа на Корана


Иран няма да изпрати нов дипломат в Швеция в символ на митинг против, сподели в неделя иранският външен министър Хосейн Амирабдолахян.

Мъж от иракски генезис скъса и изгори образец на Корана пред централната джамия в Стокхолм в сряда, първия ден от мюсюлманския празник Курбан Байрам.

Шведската полиция упрекна мъжа, изгорил свещената книга , в пропаганда против етническа или национална група. В изявление за вестник той разказа себе си като иракски емигрант, който желае Коранът да бъде неразрешен.

Външното министерство на Иран привика в четвъртък шарже д`афера на Швеция, с цел да осъди изгарянето, което съгласно него е засегнатост към най-свещените ислямски светини .

" Въпреки че административните процедури за назначение на нов дипломат в Швеция завършиха, процесът на изпращането им беше отсрочен заради издаването на позволение от страна на шведското държавно управление за опозоряване на Свещения Коран ", сподели Амирабдолахян в Twitter в неделя.

Той не посочи какъв брой дълго Иран ще се въздържа да изпрати дипломат в Швеция.

Въпреки че шведската полиция отхвърли няколко скорошни молби за демонстрации против Корана, съдилищата анулираха тези решения , заявявайки, че те нарушават свободата на словото.

В разрешението си за демонстрацията в сряда шведската полиция сподели, че макар че " може да има последствия за външната политика ", рисковете за сигурността и последствията, свързани с изгарянето на Корана, не са от такова естество, че молбата да бъде отхвърлена.
 Изгарянето на Корана в Швеция разгневи мюсюлманските страни
Изгарянето на Корана в Швеция разгневи мюсюлманските страни

Всяко съзнателно увреждане или демонстрация на пренебрежение към него се смята за обидно
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР