Иран не се придържа към духа на споразумението за мирния

...
Иран не се придържа към духа на споразумението за мирния
Коментари Харесай

Тръмп: Иран не спазва духа на ядреното споразумение


Иран не се придържа към духа на съглашението за мирния темперамент на нуклеарната си стратегия, Съединени американски щати не би трябвало за разрешат на Техеран да се снабди с нуклеарно оръжие. Това разгласи в четвъртък президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп.

"Те не се придържат към духа на съглашението си", сподели Тръмп при срещата си с висши военни в Белия дом. При това Тръмп заяви, че скоро ще разгласи решението си във връзка присъединяване на Съединени американски щати в нуклеарната договорка с Иран.

По-рано стана известно, че Тръмп се готви през идната седмица да разгласи, че анулира Съвместния изчерпателен проект за деяние по иранската нуклеарна стратегия. Това заяви в четвъртък вестник "Вашингтон пост" като се базира на лични източници. Според източниците американският водач ще опише за какво този проект не дава отговор на националните ползи на Съединени американски щати.

Тръмп се готвел и да си обезпечи поддръжка в Конгреса на Съединени американски щати по този въпрос. Изданието акцентира,че такава стъпка може да докара до начало на процеса на обновяване на глобите против Иран.

Очаква се на 12 октомври Тръмп да разгласи решението си и да изложи по-мащабна тактика на Съединени американски щати към Ислямската република, която е в листата на Вашингтон с страните - спонсори на тероризма. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР