Иран не разполага с военни бази и в Сирия и

...
Иран не разполага с военни бази и в Сирия и
Коментари Харесай

Иран може да създаде бази в Сирия, ако е нужно, обяви Асад

Иран не разполага с военни бази и в Сирия и не е отправял претенции да сътвори такива, само че това несъмнено би било допустимо, в случай че го изиска.

Това сподели сирийският президент Башар ал Асад в изявление за арабския новинарски канал " Ал Алам ", представен от " Ал Монитор ".

За разлика от Иран Русия разполага с такива бази поради въздушната поддръжка, която оказва на сирийските сили в седемгодишната война, добави Асад. В последните години тематиката за военната инфраструктура на иранските сили е противоречива - съперниците на режима настояват, че Иран има мощно наличие на терен и сериозна инфраструктура разполагаем и изясняват и с тях огромния брой жертви, за които медиите оповестяват при разнообразни произшествия.

Според президента, въпреки на сирийска територия да няма ирански бригади и дивизии, на терен работят така наречен съветници, които обаче влизат в борби и тогава се трансформират в " бойци ".

Асад разгласи и че възнамерява да посети Техеран и въпреки пътуването да е било отсрочено поради " вътрешни условия ", ще се случи " скоро ".

През октомври 2015 година Асад направи в Русия първото си посещаване в чужбина, откогато стартира войната. Последваха още пътувания, също за срещи с съветския му сътрудник Владимир Путин.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Сирийската рецесия (1372)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР