Иран насочи повече от 200 дрона и ракети срещу Израел,

...
Иран насочи повече от 200 дрона и ракети срещу Израел,
Коментари Харесай

Израел: Бяхме нападнати с над 200 дрона и ракети от Иран

Иран насочи повече от 200 дрона и ракети против Израел, заяви представителят на израелската войска Даниел Хагари, представен от Ройтерс.

Той сподели, че доста от тях са били прехванати още преди да стигнат територията на Израел, само че добави, че офанзивата продължава. Няколко десетки ирански ракети земя-земя са блъснали Израел, ранили са 10-годишно момиче в региона на град Арад в пустинята Негев и са предизвикали леки вреди във боен обект в южната част на страната.

Иранската държавна организация ИРНА сподели, че са нанесени " съществени вреди в най-голямата военновъздушна база в Негев ".

В същото време съдружниците на Иран - бойците на ливанската формация " Хизбула " и йеменските бунтовници хуси - направиха набези против Израел, като първите изстреляха ракети по окупираните от Израел Голански възвишения, а вторите - пуснаха безпилотни самолети към израелска територия.

В небето над Йерусалим се чуха гърмежи, оповестиха публицисти на Агенция Франс Прес от мястото на събитието. Сирени за въздушна паника проехтяха в още няколко израелски града.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР