Иран желае да предаде на света послание за мир за

...
Иран желае да предаде на света послание за мир за
Коментари Харесай

Иран иска мир и сигурност в региона, заяви Рохани в Ню Йорк

Иран желае да съобщи на света обръщение за мир за завършек на военните интервенции в Персийския залив и Близкия изток. Иран желае всички страни да се придържат към своите задължения.

Това съобщи в понеделник президентът Хасан Рохани, откакто дойде в Ню Йорк за срещата на Организация на обединените нации, съобщи Анадолската организация.

Президентът ще организира значими срещи с доста от международните водачи по време на четиридневното си посещаване в Ню Йорк като част от 74-ата сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации.

Забележките му идват на фона на напрежението сред Иран и Съединени американски щати, откакто предходната година Вашингтон се отхвърли от съглашение за ограничение на нуклеарната стратегия на Техеран и наложи още веднъж наказания.

Съединени американски щати упрекнаха Иран за нахлуване на саудитските уреди за рандеман на нефт на 14 септември и оповестиха разполагането на неустановен брой войски в Саудитска Арабия. Франция, Германия и Англия също упрекват Иран за нападението.

Дроновете удариха две индустриални звена, принадлежащи на държавната петролна компания Aramco в северната част на Саудитска Арабия, за което отговорност поеха бунтовниците хуси.

Шиитските йеменски бунтовници са подкрепяни от Иран, упрекван, че спонсорира тероризма.

Американският президент Доналд Тръмп съобщи преди дни, че е подготвен да се запознае с проекта на Иран за сигурност в Персийския залив.

Рохани пък акцентира, че ще показа пред Организация на обединените нации план за съдействие със страните от района, с цел да се подсигурява сигурността на Персийския залив. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР