Иран изстреля успешно първия си военен сателит, който вече е

...
Иран изстреля успешно първия си военен сателит, който вече е
Коментари Харесай

Иран изстреля успешно в космоса първия си военен сателит

Иран изстреля сполучливо първия си боен спътник, който към този момент е в орбита. Това оповестява Ислямският революционен гвардейски корпус.
Сателитът е наименуван Нур, което в превод значи Светлина. Той е бил изстрелян тази заран с двустепенна ракета притежател Касед от пустинята Маркази в Иран.

The Islamic Repubilic has just successully placed its first military satellite into space. The satellite named Noor (light) was placed into 425 KM above earths orbit and was Launched by Ghased a 2 stage carrier!

Congratulations ✊❤#Iran pic.twitter.com/ypdWeYbMJg
— Ovain Ali (@AliiOvain) April 22, 2020
По информация организация Mehr, устройството е изстреляно в орбита на надморска височина от 425 км. Други детайлности към момента не са предоставени.
На 9 февруари Иран сполучливо изстреля ракетата притежател Simorgh, само че спътникът Zafar не доближи нужното ускоряване, с цел да навлезе в орбита, на височина 530 км. Властите оповестиха, че през юни друго копие на Zafar ще бъде изпратено в космоса.
В последните месеци Иран претърпя няколко неуспеха на опити да изстреля спътници. Това се случва в разгара на напрежението със Съединени американски щати, които упрекнаха Техеран, че желаят да ускори компетенциите си в региона на балистичните ракети чрез изстрелване на спътници.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР