Иран използва своите посолства по света като прикритие за организиране

...
Иран използва своите посолства по света като прикритие за организиране
Коментари Харесай

САЩ предупреждава - Иран използва посолствата си да подготвя атентати

Иран употребява своите посолства по света като прикритие за образуване на терористични атентати, съобщи формален представител на Държавния департамент на Съединените американски щати, съобщи БГНЕС.
Делегация, ръководена от външния министър на Съединени американски щати Майк Помпео, организира тридневни съвещания в Саудитска Арабия. Целта диалозите беше да се координират дейностите сред двете страни за отнемане на Техеран от паричните потоци, които се употребяват за тероризиране на иранския и други нации, прибавиха от Държавния департамент.
" Призоваваме всички страни да проявят зоркост и да не не помнят, че Иран употребява своите посолства като дипломатически прикрития за образуване на терористични набези “, акцентира представителя на Държавния департамент.
На 2 юли ирански посланик беше арестуван в Германия по съмнения за подготовка на терористично нахлуване във Франция. Освен него още няколко души бяха арестувани в Белгия и Франция.
От Министерство на външните работи на Ислямската република дефинираха ареста на своя посланик в Германия като опит да бъдат подкопани връзките сред Европа и Иран. Арестуваният е упрекнат в обмисляне на терористичен атентат против опозиционната иранска " Организация на муджахидините на иранския народ " (ОМИН), основана в Париж.
Официалният представител на Министерство на външните работи на Иран Бахрам Хасеми съобщи пред публицисти, че по всяка възможност ОМИН сама е провела хипотетичния скрит план, за да попречи на сполучливата реализация на визитите на президента Хасан Рухани в Швейцария и Австрия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР