Иран изненадващо отказа на правителствения ни самолет достъп до въздушното

...
Иран изненадващо отказа на правителствения ни самолет достъп до въздушното
Коментари Харесай

НЕОЧАКВАНО: Иран отказа прелитане на правителствения ни самолет

Иран изненадващо отхвърли на държавния ни аероплан достъп до въздушното си пространство. Това се случи по време на полета на българската делегация към Саудитска Арабия.

"Правителственият аероплан е имал нужните дипломатически позволения за полет над иранското въздушно пространство. Отказът за прехвръкване е непонятен ", заяви в Рияд вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева.

Поради зародилия проблем във външното ни министерство в София е извикан краткотрайно ръководещият иранското посолство у нас.

Захариева изясни, че след настояването за излизане от въздушното пространство, самолетът ни се е върнал към Турция и със съдействието на турските управляващи е получил позволение за реализиране на полета над иракска територия, изясни вицепремиерът.

Тя категорично акцентира, че българската страна е имала публично издадено позволение за прекосяване през територията на Иран и за отиване, и за връщане, още преди реализирането на полета и всевъзможни изказвания за липса на позволение и неспазване на процедурите, са погрешни и спекулативни.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР