Иран и Русия са се опитали да се намесят в

...
Иран и Русия са се опитали да се намесят в
Коментари Харесай

САЩ: Русия и Иран се опитват да повлияят на изборите |

Иран и Русия са се пробвали да се намесят в президентските избори, съобщи шефът на американското разузнаване Джон Ратклиф, представен от Ройтерс. Според него хакери от двете страни разполагат с информация за гласоподавателите в Съединени американски щати, написа Би Би Си.

Директорът на ФБР Кристофър Рай пък съобщи, че американските изборни системи към момента са сигурни и устойчиви.

Съобщението за опити за интервенция в изборите идва единствено две седмици преди вота за Белия дом. По-рано американските управляващи потвърдиха, че Русия се е намесила и в президентските избори през 2016 година

Късно вечерта през вчерашния ден на конференция Ратклиф съобщи, че службите са удостоверили, че " Русия, и настрана Иран, са се сдобили с информация за регистрацията на американски гласоподаватели. " Той добави още, че от Иран са изпратени имейли със закани, които целят да провокират митинги и по този метод да навредят на президента Тръмп. Въпросните имейли изглеждали като изпратени от групата " Горди момчета ", която поддържа Тръмп. Те са били изпратени до демократи от минимум четири щата, измежду които Флорида и Пенсилвания.

Асошиейтед прес разяснява, че е допустимо да са употребявани изборните описи, в които с изключение на персонална информация, постоянно се показват и политически желания.

Говорителят на Иран в ООН Алиреза Мирюсефи отхвърли тези изказвания. Той добави, че:  " Иран няма интерес да се намесва в изборите в Съединени американски щати и няма желания към резултата. "

Русия също отхвърли обвиняванията. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи: " Тези обвинявания идват всеки ден, всички са изцяло безпочвени, не се основават на нищо ", предава Би Би Си.               
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР