Иран и Китай споделят общи позиции и общи интереси в

...
Иран и Китай споделят общи позиции и общи интереси в
Коментари Харесай

Сеид Ебрахим Рейси: Иран и Китай имат общи позиции и интереси в множество сфери

„ Иран и Китай споделят общи позиции и общи ползи в голям брой сфери. Потенциалът на съдействието сред тях е извънредно огромен “, съобщи иранският президент Сеид Ебрахим Рейси в извънредно изявление за Китайската медийна група.

„ Техеран приветства и поддържа самодейностите на Китай за световно развиване и световна сигурност, както и самодейността „ Един пояс, веднъж “. Към момента китайските компании вършат огромни вложения в страните в границите на „ Един пояс, веднъж “, от което народите в региона, в това число и иранския, ще получат огромна изгода “, уточни той.

„ Иранският народ страда от дълготрайните наказания на Съединени американски щати. Вашингтон също по този начин напусна масата за договарянията по иранския нуклеарен въпрос. Настоящото иранско държавно управление е готово да продължи договарянията. Отказът на Съединени американски щати да взе участие в разрешаването на спора е подложен на критика остро от интернационалната общественост и редица интернационалните организации, в това число и Международната организация за атомна сила. Вашингтон е отговорен за спирането на разговора “, акцентира Рейси.

Той е убеден, че Шанхайската организация за съдействие има значима роля в усилването на взаимоотношението сред страните членки, както и усилването на обмена и съдействието сред страните в района в региона на стопанската система и търговията.

В края на изявлението той съобщи, че Китай е най-хубавият сътрудник на Иран. Пекин демонстрира на света, че една страна може да реализира развиване и напредък без да се стреми към хегемонизма, като в същото време оказва помощ на други страни.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР