Иран е основната държава спонсор на тероризма, като през годините

...
Иран е основната държава спонсор на тероризма, като през годините
Коментари Харесай

Тръмп не прекрати иранското споразумение, но поиска предоговаряне

Иран е главната страна спонсор на тероризма, като през годините тя е оказвала както подпомагане на „ Ал Кайда “ и талибаните, по този начин и на Осама бин Ладен след атентатите от 11 септември . Това съобщи американският президент Доналд Тръмп в изказване от Белия дом.
Въпреки тези остри изказвания, президентът на Съединени американски щати разгласи, че на този стадий няма да приключва съглашението за нуклеарната стратегия на Техеран , подписано след дълги договаряния през 2015 година За сметка на това той изиска да бъдат преразгледани изискванията на контракта и също по този начин промени на метода, по който се реализират инспекциите на това дали Иран съблюдава своята част от договорката. " Ако тези промени не се увенчаят с триумф - американската администрация е подготвена да излезе във всеки един миг от иранското съглашение " , бе безапелационен Тръмп.
„ Обявявам, че ние не можем и не би трябвало да сертифицираме осъществяването на контракт . Но няма да продължим да следваме този път, който води към още повече тероризъм, принуждение. По тази причина аз поръчах на моята администрация да работи в тесни връзки с конгреса и нашите съдружници, с цел да се оправят с доста сериозните пропуски в контракта “, гласяха думите му.
Припомняме, че преди дни министърът на външните работи на Иран Мохамад Джавад Зариф съобщи, че Иран „ в никакъв случай няма да предоговори “ нуклеарната договорка от 2015 година (САЩ, Русия, Англия, Китай, Франция и Германия) със Съединени американски щати, даже президентът на страната Доналд Тръмп да излезе от съглашението.
В изявлението си от Белия дом президентът Тръмп означи, че Съединени американски щати ще положат всички старания, с цел да не може Техеран да се снабди с нуклеарно оръжие : „ Ние подхващаме редица значими стъпки за опълчване на враждебните дейности на Иран “.
Той сподели още, че страната се е намирала на границата на тоталния срив, преди Съединени американски щати да анулират глобите против нея през 2015 година и още веднъж назова нуклеарното съглашение " едно от най-лошите “ в историята на Съединени американски щати .
Междувременно стана ясно, че американското министерство на финансите вкарва нови наказания против четири ирански организации , оповестиха управляващите във Вашингтон. В черния лист са включени компании, които се занимават с машиностроене, както и с импорт и експорт.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР