Иракският премиер Хайдер ал Абади заяви, че правителството му ще

...
Иракският премиер Хайдер ал Абади заяви, че правителството му ще
Коментари Харесай

Ирак ще спазва само отчасти санкциите на САЩ срещу Иран

Иракският министър председател Хайдер ал Абади съобщи, че държавното управление му ще съблюдава единствено възбраната за прилагане на щатски долари в транзакциите с Иран, само че не и другите наказания на Съединени американски щати против Техеран, предадоха Ройтерс и ТАСС.

"Не съм казвал, че ще съблюдаваме глобите, споделих че ще съблюдаваме неизползването на долари в транзакциите. Нямаме различен избор ", сподели Абади.

Миналата седмица иракският министър председател съобщи, че Ирак не е склонен с американските наказания против Иран, само че ще ги съблюдава, с цел да отбрани личните си ползи. Това му изказване провокира рецензии от проирански политици в Ирак и от ирански представители.

На въпрос дали Багдад ще спре вноса на артикули от ирански държавни компании, Абади отговори, че този въпрос още се изследва.

"До момента няма взето решение по въпроса ", сподели той.

Първата част на глобите на Съединени американски щати против Иран влезе в действие на 7 август. Тя касае автомобилостроителния бранш на Иран и търговията със злато и други скъпи метали. Останалите наказания ще влязат в действие на 5 ноември. Те ще обиден иранската енергетика, петролната търговия и транзакциите с иранската централна банка.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР