Иракският парламент гласува резолюция за изтегляне на чуждите войски от

...
Иракският парламент гласува резолюция за изтегляне на чуждите войски от
Коментари Харесай

Иракският парламент гласува резолюция за изтегляне на чуждите войски от страната

Иракският парламент гласоподава резолюция за евакуиране на непознатите войски от страната. Тя няма наложителен темперамент, само че иракският министър председател към този момент се разгласи за преустановяване на непознатото военно наличие. Международната коалиция против Ислямска страна, която е основана в Ирак, разгласи, че стопира интервенциите си против групировката.


Началото на края? Убийството на Сюлеймани разклати дългия съюз сред Вашингтон и Багдад. Дори съперниците на иранския военачалник се разгневиха, че ликвидирането му е било осъществено на иракска територия.
Наджи Хтем, гражданин на Багдад: Искат да живеем в безпорядък.
Иракските управляващи настояват, че са били осведомени за американската интервенция в последния миг, минути преди да бъде погубен Сюлеймани.

В Ирак има 5 000 американски бойци. Те бяха изпратени там през 2014-та, с цел да оказват помощ на Ирак в битката с Ислямска страна. Но останаха в страната и след края на провъзгласения халифат, с цел да образоват иракските военни.
Мохамед Халбуси, представител на Народното събрание в Ирак: Парламентът гласоподава иракското държавно управление да анулира молбата към Международната коалиция за оказване на помощ в битката против Ислямска страна.
Със " Смърт на Америка " иранците се простят с военачалник Сюлеймани. Тленните остатъци на военния водач бяха пренесени от Ирак в югозападния ирански град Ахваз. Оттам траурната върволица продължи в Машхад. Следващата спирка е Техеран.

Възгласът " Смърт на Америка " отекваше и в иранския парламент.

На заканата Тръмп отговори от Туитър. Съединени американски щати са разпознали 52 ирански обекта, някои от които на доста високо равнище и значими за Иран и иранската просвета ", които могат да бъдат ударени доста бързо и мощно ", в случай че страната нападна американците.

Броят не е инцидентен. Символизира 52-мата американци, държани преди 40 години като заложници от иранските управляващи повече от година.
Абас Мусави, представител на Външното министерство на Иран: Ислямската република не търси война, само че сме готови за всевъзможни вероятни условия.
Погребалната гала за Сюлеймани ще продължи три дни. За на следващия ден е планувано Техаран да се елементарни с генерала.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР