Иракският журналист Мохамед Халаф буквално скри шапката на шеф Манчев

...
Иракският журналист Мохамед Халаф буквално скри шапката на шеф Манчев
Коментари Харесай

Иракски журналист, избягал от Саддам Хюсеин, скри шапката на шеф Манчев: Аз съм 100% българин!

Иракският публицист Мохамед Халаф безусловно скри шапката на началник Манчев в предаването " Черешката на тортата ". Вместо върлия готвач да сее рецензии и препоръки това или онав по какъв начин се прави, този път Манчев призна, че би седнал с лист и писалка да си записва забавните предписания, които домакинът презентира с финес и много подробни инструкции. 

Халаф не е инцидентен човек. Той е иракски публицист, който бяга от от режима на Саддам Хюсеин през 1979 година под претекст, че идва у нас на командировка по отношение на Пловдивския панаир. Така мъжът се открива у нас, където основава семейство. " Благодарен съм на България, тъй като тук съумях да основа семейство, а това е най-голямата полезност за българите ", разяснява Халаф. 

Днес той е академични учител и почитан посетител в доста превадания. 



В " Черешката на тортата " пък взе мозъка на гостите си с неповторими авторски гозби, за които споделя, че са въодушевени от родината му. 

Когато Саддам реши да се наложи, първо стартира война против интелигенцията в страната. Бях публицист. Когато се върнах от чужбина, където бях на отмора, отидох на работа, а там ме посрещнаха с новината, че съм уволнен. Още същия ден започнаха да арестуват сътрудниците ми един по един. Тогава бях на 27 години. Веднага взех решение да тичам. Отидох при основния редактор и му споделих, че би трябвало да ме изпрати в командировка на комерсиално ревю в чужбина. Прегледахме календара и открихме, че в същото време върви Пловдивския панаир. Платих си всичко, единствено и единствено да ме прати в България, където да избягам. И пристигнах. Абсолютно нищо не знаех. За нас в Ирак този регион тук беше в визиите ни либерален. Но когато пристигнах, разбрах, че няма нищо общо, същата тирания, описа журналистът. 

Аз се усещам 100% българин, декларира той. 

Предупреждавам ви, че ще ви поднасям четири съществени ястия. В нашата просвета в Ирак е по този начин - дойдат ли вкъщи скъпи посетители, би трябвало на масата да има наложително 10 ястия. И аз съм се постарал да го направя. Така съм докарал ястията си до 10 броя дружно с десерта, разяснява той. 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР