Иракските сили за сигурност използваха сълзотворен газ, за да разпръснат

...
Иракските сили за сигурност използваха сълзотворен газ, за да разпръснат
Коментари Харесай

Със сълзотворен газ се опитаха да разпръснат протестиращите в Багдад

Иракските сили за сигурност използваха сълзотворен газ, с цел да разпилян протестиращи, събрали в Зелената зона на Багдад малко преди началото на парламентарно съвещание, написа БГНЕС. Сблъсъците идват единствено ден след гибелта на 42-ма стачкуващи.  Жертвите бяха дадени в столицата и в южната част на страната, където полицията стреля против протестиращи, палещи огньове пред държавни здания. Освен това, бе употребен и сълзотворен газ, с цел да се разпилян.
Днес сутринта (26.10.19 г.) протестиращите се пробваха да доближат до строго охраняваната Зелена зона в Багдад, където Народното събрание се събра, с цел да разиска настояванията на стачкуващите . В този регион са ситуирани държавни здания и редица посолства. Демонстрантите бяха окупирали площад „ Тахрир “ и моста „ Ал Джумхурия “, което наложи използването на сълзотворен газ за тяхното разпръсване, показват от полицията. Първата вълна от митинги избухна на 1 октомври, като главните претенции на хората бяха да се постави завършек на ширещата се корупция и безработица. След това настояванията прераснаха в промяна на цялата политическа система в страната.
В отговор, управляващите дадоха обещание лист с ограничения, в това число за справяне с безработицата, увеличение на пенсиите и преструктуриране на кабинета. Новите министри на образованието и опазването на здравето бяха утвърдени от Народното събрание по-рано този месец, единственият път, когато съумя да се реализира кворум в пленарна зала от началото на митингите. Но протестиращите наподобява не останаха впечатлени и приканиха за обновяване на общонационалните демонстрации.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР