Иракски Кюрдистан засега се отказва от обявяването на независимост. Поне

...
Иракски Кюрдистан засега се отказва от обявяването на независимост. Поне
Коментари Харесай

Иракски Кюрдистан се отказва от независимостта, временно

Иракски Кюрдистан към този момент се отхвърля от оповестяването на самостоятелност. Поне краткотрайно. Регионалното държавно управление предложи да замрази резултатите от творби референдум за самостоятелност, на който болшинството се произнесе, че желае самостоятелна страна. Идеята цели да се разреши продължаването на разговор с Багдад и да се избегне по-нататъшно принуждение, предадоха ДПА и Ройтерс.

" Продължаващите конфликти няма да доведат никоя страна до победа, само че ще тласнат страната към вълнения и безпорядък, като ще обиден всички аспекти на живота ", се споделя в изказването на районното държавно управление, направено нощес, съобщи бТВ.

Кюрдските водачи оферират неотложно преустановяване на огъня в Кюрдистан, замразяването на резултатите от референдума и започването на открит разговор с федералното държавно управление в Багдад, който да се базира на иракската конституция. Това се случва, откакто предходната седмица държавните войски на Ирак нахлуха в самостоятелните територии и изтласкаха кюрдски бойци от няколко обитаеми места. До крайната мярка се стигна, откакто настроенията за оповестяване на самостоятелност се ускориха, а управляващите в региона оповестиха, че приготвят провеждането на парламентарни и президентски избори.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР