Иракски депутати поискаха американските сили да напуснат страната. Призивът е

...
Иракски депутати поискаха американските сили да напуснат страната. Призивът е
Коментари Харесай

Иракски депутати призоваха за изпъждане на САЩ от страната

Иракски депутати желаеха американските сили да изоставен страната . Призивът е насочен след изненадващата аудиенция на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп в близкоизточната страна, което беше жигосано от политици като надменно нарушение на иракския суверенитет , осведоми АП.

Политици от двата блока в разединения иракски парламент желаеха гласоподаване за изгонване на американските бойци . Те се заканиха да провеждат изключително съвещание за дебатиране на въпроса.

 Тръмп изненадващо посети Ирак
Тръмп изненадващо посети Ирак

Уверява, че няма да изтегля американските военни…

" Парламентът би трябвало ясно и незабавно да изрази позицията си по отношение на продължаващото американско нарушение на иракския суверенитет ", сподели Салам ал Шимири, народен представител, предан на популисткия просветител Моктада ал Садр.

В сряда Тръмп направи първата си аудиенция в конфликтна зона като президент. Тогава той разгласи, че не възнамерява изтеглянето на 5 200-те американски бойци от страната.

Поддръжниците на Садр завоюваха най-вече гласове на изборите през май . Той приканва за ограничение намесата на Съединени американски щати и Иран в иракските каузи.

 Фаталното соло на Тръмп в Сирия
Фаталното соло на Тръмп в Сирия

45-ият президент на Съединените щати предлага на хипотетичните си врагове непредвиден подарък за Коледа

Каис Хазали, водач на подкрепяната от Иран милиция " Асаиб ахл ал Хак ", която взе участие в основни борби против ДАЕШ ( " Ислямска страна " ) в Северен Ирак, даде обещание Народното събрание да гласоподава за изпъждане на американските сили от Ирак или милицията и други сили ще ги изпъдят с " други средства ".

Тръмп прекара три часа в американска военновъздушна база , където се срещна с бойци. Той отбрани решението си да изтегли 2 000 американски бойци от прилежаща Сирия . Американският водач не се срещна с публични иракски представители , въпреки че беседва по телефона с премиера Адел Махди.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР