Иракската милиция Катаиб Хизбула съобщи, че петима нейни членове са

...
Иракската милиция Катаиб Хизбула съобщи, че петима нейни членове са
Коментари Харесай

Петима иракски милиционери са убити при американски удари до Багдад

Иракската милиция " Катаиб Хизбула " заяви, че петима нейни членове са били убити в нейна база южно от Багдад при американски удари, които Съединени американски щати нанесоха в отговор на нападенията на подкрепяни от Иран милиции против американски сили в района, съобщи Ройтерс.

" Катаиб Хизбула " е част от иракските Сили за национална готовност - коалиция от най-вече шиитски мюсюлмански въоръжени групи, основана през 2014 година за битка с " Ислямска страна " и след това приета за публична конструкция за сигурност от иракското държавно управление.

Съединени американски щати оповестиха, че са направили две серии от удари в Ирак през вчерашния ден и през днешния ден , което е първото обществено известие за отговори на иракска територия на десетките неотдавнашни набези против бази, в които има и американски военни, отбелязва Ройтерс.

Нанесените от американски изтребители удари са поразили и унищожили действен център на " Катаиб Хизбула ", както и постройка, в която се намирал команден и надзорен пункт наоколо до Ал Анбар и Джурф ас Сахар, южно от Багдад, заяви представител на защитата на Съединени американски щати.

Иракски боен чиновник съобщи, че при американските удари са били убити минимум трима членове на " Катаиб Хизбула ", а седем са били ранени .

До тази седмица Съединени американски щати не бяха склонни да нанасят ответни удари в Ирак заради деликатната политическа обстановка в страната, с която Вашингтон се стреми да има по-тясно съдействие, в това число във финансовата област, като в същото време се стреми да ограничи въздействието на Иран. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР