IPS панелът поддържа QHD резолюция (2560×1440) и 240 Hz честота

...
Коментари Харесай

AGON PRO AG274QZM - ултра гейминг на 240Hz


IPS панелът поддържа QHD резолюция (2560×1440) и 240 Hz периодичност на освежаване
(снимка: AGON by AOC)

Производителят на геймърски монитори и ИТ аксесоари AGON by AOC разгласи 27-инчов, супер бърз 240 Hz екран за игри с QHD резолюция и спиращ дъха MiniLED IPS панел.

Моделът AGON PRO AG274QZM добавя ярките и точни цветове на IPS панела с MiniLED подсветка , която има 576 зони на затъмняване. Това разрешава на монитора да получи висок клас DisplayHDR 1000 документ със своите 1200 нита пикова бляскавост. Благодарение на нея, мониторът може да изобразява по едно и също време дълбоки черни тонове и ярка слънчева светлина в един и също кадър, като в същото време предлага и високоскоростна игра (1 ms GtG) без взаимни отстъпки, каквато търсят спортните геймъри.

AG274QZM е най-новият член на семейството AGON PRO, ориентирана към легендите на геймърското общество: професионалните играчи и запалянковците по електронни спортове. Мониторът има форма, печелила премия за дизайн (red dot), и доста постоянна стойка. Тя предлага захващане на кабелите, конфигурация по височина, наклоняване, завъртане и превръщане за здравословни и удобни игрови сесии.

Тристранният безрамков IPS панел със 1,07 милиарда цвята поддържа QHD резолюция (2560×1440) и 240 Hz периодичност на освежаване – най-хубавата композиция от качества за най-класните модерни спортни игри. QHD резолюцията предлага най-хубавия баланс, който разрешава на настоящите GPU-та да реализират по едно и също време отлична подробност и висока кадрова периодичност.

С включената в комплекта козирка екранът преодолява ярката околна светлина
(снимка: AGON by AOC)

От друга страна, честотата на освежаване от 240 Hz е новото базово равнище за спортни FPS геймъри, които от дълго време са привикнали с освежаване от 144 Hz и повече. С същинско време за реакция от 1 ms GtG бързите дейности на екрана наподобяват плавни и без призрачни резултати. Благодарение на вградената съгласуемост с Nvidia G-Sync, накъсването и насичането са отстранени посредством потребление на променлива периодичност на освежаване.

Основното качество на спортния AG274QZM е неговата MiniLED подсветка с 576 самостоятелни зони на затъмнение. Чрез включване на подсветката единствено на дребна част от панела мониторът може да доближи до 1200 нита бляскавост , с цел да демонстрира ярки резултати като слънчева светлина, огън и други, до момента в който показва дълбоки тъмни сенки по същото време. Този висок динамичен обсег доста покачва възприеманото контрастно съответствие и подсигурява богато, живо и поглъщано прекарване в игрите.

С помощта на включената в комплекта козирка екранът може да преодолее провокациите от ярка околна светлина или отблясъци от сцена или прожектори, което в още по-голяма степен покачва обозримия контрастност. Сертифициран по VESA DisplayHDR 1000, AG274QZM предлага същинско HDR прекарване, комбинирано с бърза периодичност на освежаване и детайлна QHD резолюция.

RGB резултатите на гърба могат да бъдат синхронизирани с друго AGON by AOC съоръжение
(снимка: AGON by AOC)

Нещо повече, AG274QZM е превъзходен избор за геймъри, които работят от у дома или употребяват своите PC-та за основаване на наличие. Мултифункционалният екран предлага USB-C връзка с 65 W захранваща мощ за зареждане на обвързван преносим компютър. Със своите 4x USB 3.2 врата мониторът може да служи и като докинг станция за свързване на спомагателна външна страна като клавиатури, мишки и други

С вградения KVM комутатор потребителите могат да превключват сред два източника (например геймърско PC и работен или стрийминг компютър), до момента в който употребяват еднакъв комплект от мишка и клавиатура.

С цел адаптиране към самостоятелните конфигурации на средата на всеки консуматор AG274QZM предлага Light FX RGB резултати на гърба , които могат да бъдат синхронизирани с друго AGON by AOC съоръжение. Логото AGON се прожектира върху бюрото за още повече нахъсване.

Включеният в комплекта QuickSwitch контролер с форма на хокейна шайба предлага бърза конфигурация през екранните менюта, които са налични също и от джойстика и софтуера G-Menu.

AGON PRO AG274QZM ще бъде разполагаем на българския пазар от юни 2022 година на целесъобразна последна цена от 2539 лева с Данък добавена стойност.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР