Ипотечните лихви в САЩ се повишиха за седма поредна седмица

...
Ипотечните лихви в САЩ се повишиха за седма поредна седмица
Коментари Харесай

Ипотечните лихви в САЩ достигнаха най-високото си ниво от 2000-та година

Ипотечните лихви в Съединени американски щати се покачиха за седма поредна седмица и доближиха най-високото си равнище от ноември 2000 година.

Средният лихвен % по 30-годишните заеми се увеличи до 7,79% тази седмица по отношение на 7,63% преди седмица, съгласно държавната ипотечна корпорация Freddie Mac. Година по-рано междинният лихвен % беше 7,08 на 100.

Петнадесетгодишните заеми сега се дават при приблизително 7,03% годишно по отношение на 6,92% седмица по-рано и 6,36% годишна рента преди година.

Freddie Mac пресмята междинните проценти въз основа на данни от към 80 снабдители на ипотечни заеми в цялата страна. Цените не вземат поради евентуалните такси и други такси, свързани с ипотека.

Ръстът на разноските за ипотечно кредитиране за седем поредни седмици е най-дългият интервал от предходната пролет, сподели основният икономист на Freddie Mac Сам Кхатър.

" Лихвите се покачиха с цели 2 процентни пункта единствено през 2023 година и с наближаването на Хелоуин въздействието може да бъде призрачно за евентуалните купувачи на жилища. С дребна или никаква интензивност на купувачите, достъпността на жилищата остава съществена спънка за мнозина ", сподели специалистът, представен от finmarket.ru.

Традиционно цената на ипотечните заеми следва с леко забавяне динамичността на доходността на държавните облигации на Съединени американски щати, които от своя страна са чувствителни към повишение на лихвите от Федералния запас и прогнози по отношение на динамичността им в бъдеще. Доходността на 10-годишните държавни облигации на Съединени американски щати в четвъртък беше към 4,9% годишно, спрямо 4,99% преди седмица.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР