iPhone Xs Max на Apple е най-скъпият масов смартфон в

...
iPhone Xs Max на Apple е най-скъпият масов смартфон в
Коментари Харесай

Производството на iPhone XS Max с цена $1300 струва на Apple $443

iPhone Xs Max на Apple е най-скъпият всеобщ смарт телефон в историята. Цената на базовия модел в Съединени американски щати е $1099 и доближава съвсем $1500 за iPhone с 512 GB флаш диск. Вече обичайно, експертите на TechInsights разглобиха смарт телефона и пресметнаха себестойността на новия айфон. Миналата година себестойността на флагманския смарт телефон iPhone X (64 GB) на Apple бе $375,50.

Според тази информация, общата цена на съставените елементи на междинната трансформация на iPhone Xs Max с 256 GB вградена памет, е $443 . Във фирмения магазин на Apple, смарт телефонът се продава с $865 по-скъпо.



Най-скъп е екранът, който коства на Apple $80,5. Това е единствено с $3 повече, спрямо екрана на миналогодишния iPhone X. Процесорът A12 Bionic коства на Apple $72, което е с $6 повече от предходния чип. Цената на камерата е повишена от $42,8 на $44, а паметта – от $45,35 на 64,50. Механичните съставни елементи костват $58.

Разбира се, себестойността на смарт телефона надалеч не е единствено цената на неговите съставни елементи. Производителят прави доста разноски за създаване, за измисляне на нови технологии, за създаването на нов програмен продукт, за проучвания, проби, сглобяване, реклама и още доста други.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР