iPhone-ите създават най-голям фурор на пазара и изглежда, че каквото

...
iPhone-ите създават най-голям фурор на пазара и изглежда, че каквото
Коментари Харесай

Какво се случи, Android? Седемте най-продавани смартфона в края на миналата година бяха iPhone-и

iPhone-ите основават максимален възторг на пазара и наподобява, че каквото и да случва, смарт телефоните с Android не могат да ги догонят. Харесваме водещите модели с Android и за мнозина те са по-добри от тези на Apple. Въпреки това, потребителите по света не са съгласни с сходно изказване.

По последни данни на Counterpoint седемте най-продавани устройства през декември 2023 година са основно разпределени сред сериите iPhone 14, iPhone 15, както и iPhone 13. iPhone 14 беше най-продаваният смарт телефон през 2023 година Той съумя да регистрира 19% от общия размер продажби. Това обаче е по-малко спрямо дяла от 28%, реализиран от най-продавания iPhone 13 през 2022 година Общите продажби на Apple останаха постоянни през 2023 година Това може да се одобри като положителна вест, в случай че се вземе поради спадът при огромните съперници, чиито артикули употребяват Android. Серията iPhone 15 заема идващите три места към края на миналата година, тъй че има възможност тя да продължи своя напредък даже и при започване на 2024 година

Къде е Android?

Ако търсите телефони с Android в листата, ще намерите единствено бюджетни устройства, и то единствено на Samsung. Galaxy A14 5G, Galaxy A04e и Galaxy A14 4G заемат последните три места в топ 10 за декември 2023 година

Редно е да се означи, че множеството значими представяния на моделите с Android се случиха през януари 2024 година, макар че някои от тях бяха показани в Китай още през декември 2023 година Гугъл започва серията Pixel 8 през октомври 2023 година, само че тя явно не се появява в листата на най-продаваните устройства.

Статистиката на Counterpoint се концентрира единствено върху декември 2023 година и пропуща по-широката картина за цялата година. По-рано през този месец Canalys показа годишния тренд в графиката по-долу.

Въпреки всичко първите пет смарт телефона по продажби в световен аспект бяха iPhonе-и. Присъствието на Samsung се лимитира до три от последните пет места, макар че това проучване отбелязва положителния триумф на среднокласовия Galaxy A54 5G.

За 2024 година можем да чакаме, че триумфът на Apple ще продължи и през началото на годината. Поне до момента в който серията iPhone 15 остава желан избор за ъпгрейд от потребителите. Някои китайски марки също по този начин могат да влязат в листата. И въпреки всичко, феновете на Android биха желали да видят повече продажби в международен мащаб през цялата година на телефони, употребяващи операционната система. Това наподобява от изключителна значимост в дълготраен проект.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР