iPhone 15 e вече факт, а четирите нови модела от

...
iPhone 15 e вече факт, а четирите нови модела от
Коментари Харесай

iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro, iPhone 15 Pro Max - всичко за новите смартфони и кой да изберем

iPhone 15 e към този момент факт, а четирите нови модела от серията ни изкушават с някои значими и някои не толкоз значими усъвършенствания.
 Samsung, Apple, LG и изчезват ли рамките към екраните на смарт телефоните
Задават ли се смарт телефони без рамки

Следващата стъпка за смартфоните

Най-добрите телефони на Apple до момента идват с актуализирани камери, Dynamic Island във всички модели и, несъмнено, нов USB-C порт.

iPhone 15 и iPhone 15 Plus
 Снимка 633501
Източник:

iPhone 15 и 15 Plus разполагат с респективно 6.1 и 6.7-инчови OLED Super Retina екрани, които за жалост не престават да са със единствено 60Hz периодичност на освежаване, само че пък поддържат Dolby Vision и пикова бляскавост от цели 2000 нита - двойно повече по отношение на iPhone 14.

Най-големият видим ъпгрейд на iPhone 15 и 15 Plus отвън забележимите промени в USB-C и Dynamic Island е усъвършенстваната система на камерата.

Сензорът на главната камера към този момент е 48-мегапикселов, спрямо 12-мегапикселовия, който се намираше в предходния iPhone 14.
 Снимка 633502
Източник:

Има и 12-мегапикселов ултраширок датчик с телефото благоприятни условия и осезаемо усъвършенстван портретен режим, който към този момент не би трябвало да включваме ръчно.

Apple също по този начин усъвършенства нощния режим, Live Photos и селфитата с автофокус и портретно осветяване на селфи камерата.

Apple също надгражда чипа до A16 - същият, който се намираше в миналогодишните модели iPhone 14 Pro.
 Снимка 633500
Източник:

Разочароващо е обаче, че компанията е оставила същите 4GB RAM отпреди в година, в която някои телефони към този момент разполагат с по 24GB RAM.

Цените на двата модела стартират от 799 $ за iPhone 15 и 899 $ за iPhone 15 Plus.

Първият се обрисува като рационален избор за всеки, който просто желае нов iPhone, без да има особени искания за екстри, до момента в който вторият е елементарен избор за всеки, който желае iPhone с огромен екран, само че по-достъпна цена.

iPhone 15 Pro и 15 Pro Max
 Снимка 633506
Източник:

Тазгодишните Pro модели имат същите по мярка екрани като по-евтините разновидности, само че с значимата разлика, че оферират освежаване до 120Hz, Super Retina XDR с ProMotion и поддържат Always-On-Display.

И двата се зареждат от чипа A17 Pro, който съгласно Apple има най-бързата продуктивност на пазара и даже може да провокира някои компютри от висок клас.

Чипсетът е с нов графичен процесор, като Apple сложи много мощен фокус върху гейминг качествата на двата Pro модела.
 Снимка 633504
Източник:

Цялата тази мощ е побрана в нов, по-здрав корпус.

Телефоните и разполагат с нов екшън бутон, който замества превключвателя за спокоен режим от лявата страна на iPhone Pro и който можем да персонализираме с разнообразни функционалности.

Голямата атракция на Pro телефоните обаче, както постоянно, са камерите.
 Снимка 633505
Източник:

По време на представянето Apple, заяви, че 15 Pro и Pro Max имат най-хубавите камери на Apple до момента - еквивалент на седем разнообразни обектива.

Това включва усъвършенствана 48-мегапикселова камера, която се допуска, че прави по-добри фотоси при слаба светлина, улавя по-малко отражения на обектива и употребява AI системите на Apple.

Вече можем да променим обектива си по дифолт и да снимаме на разнообразни фокусни дистанции — 24 мм, 28 мм и 35 мм.
 Снимка 633508
Източник:

Можем също по този начин да получим до 5x оптично нарастване при iPhone 15 Pro Max и до 3х при iPhone 15 Pro, както и до 120 мм фокусно разстояние, което е много огромно усъвършенстване за iPhone.

Тук iPhone 15 Pro Max се отличава с напълно нова перископна система, каквато досега отсъстваше от iPhone.

Що се отнася до видеото, можем да снимаме с 4K60 ProRes видео с пряк транспорт на външно устройство, с помощта на новия USB-C порт.
 Снимка 633507
Източник:

iPhone 15 Pro също може да снима " пространствено видео " - тип видео наличие, което сме виждали за Vision Pro - макар че тази функционалност идва по-късно тази година.

Очевидно е, че Apple си показва 15 Pro както като потребителско устройство, по този начин и като същински професионален инструмент за създателите по света.

Това значи, че телефоните са ориентирани към тези, които държат на най-високата продуктивност и най-хубавата допустима камера.
 Apple, SpaceX, Globalstar и бъдещето на сателитния интернет
Каква е връзката сред Apple и SpaceX

Това ли е бъдещето

Съответно и цените на устройствата са по-високи, като 15 Pro стартира от 999 $, а 15 Pro Max - oт 1199 $.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР