iPhone 14 идва на същата цена като миналогодишните модели iPhone

...
Коментари Харесай

Apple удържа цените на iPhone въпреки инфлацията


iPhone 14 идва на същата цена като миналогодишните модели iPhone 13
(снимка: Apple)

Миналата сряда Apple показа нови смарт телефони и смарт-часовници. Направи усещане, че компанията не подвигна цената на iPhone, а във връзка с техническите характерности заложи на сигурността.

Новите модели от флагманската линия, iPhone 14 и iPhone 14 Plus, идват с чипове A15. Освен това смарт телефоните са оборудвани с екрани Ceramic Shield. Диагоналът им по отношение на старите модели също е повишен – надлежно до 6,1 и 6,7 инча.

Apple разгласи още, че камерите на новите айфони имат по-добро цветопредаване, фокусиране, стабилизация и снимане в придвижване. Предната камера получава и нова функционалност – автофокус.

За първи път iPhone предлага сателитна съгласуваност, която обаче може да се употребява единствено за незабавни повиквания и текстови известия. Функцията ще стане налична от ноември в Съединени американски щати и Канада. С помощта на приложението FindMy потребителите ще могат да могат да споделят местоположението си посредством спътник, когато нямат друга връзка.

iPhone 14 идва на същата цена като миналогодишните модели iPhone 13 – $799. Моделът iPhone 14 Plus ще се продава за $899. Предварителните поръчки започнаха на 9 септември. iPhone 14 Pro и iPhone 14 Pro Max на цени надлежно $999 и $1099 излизат в продажба на 16 септември.
още по темата
„ По принцип компанията реши да резервира цените макар инфлационния напън “, сподели Том Форте, анализатор от DA Davidson, в изявление за Ройтерс.

Рунар Бьорховде, анализатор от Canalys, разяснява, че Apple е в потребителския сегмент, където може да се похвали с високо равнище на преданост към своите артикули, тъй че другите производители ще би трябвало да се потвърждават още повече, с цел да конкурират с Apple.

Едно от нововъведенията в смарт часовника Apple Watch Series 8, показан на 7 септември, е Crash Detection – функционалност, предопределена да оказва помощ при незабавни случаи. Умните часовници дефинират дали притежателят на джаджата е претърпял автомобилна злополука.

Новият Watch събира информация от разнообразни датчици и e в положение да открие разнообразни типове конфликти и техните последици, в това число катурване, преден, заден и непряк удар. Ако потребителят не отговори на известието, часовникът самичък ще извика кола за спешна помощ и ще се свърже с контакта за незабавни случаи.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР