iOS устройствата скоро може да се сдобият с фирмена търсачка

...
iOS устройствата скоро може да се сдобият с фирмена търсачка
Коментари Харесай

Apple разработва ускорено собствена търсачка


iOS устройствата скоро може да се снабдят с фирмена търсачка на Apple
(снимка: CC0 Public Domain)

Apple е ускорила фрапантно основаването на лична опция на интернет търсачката на Гугъл, откакто двете компании влязоха в полезрението на антитръстовите органи на Съединени американски щати.

Очаква се новата търсачка на Apple да дебютира като част от неотдавна оповестената, съгласно източници на Файненшъл Таймс. Така потребителите на iPhone, въвеждайки поръчка за търсене на началния екран, ще видят резултатите, определени от личната търсачка на Apple.

Миналата седмица Министерството на правораздаването на Съединени американски щати и 11 щата, в което настояват, че Гугъл употребява своето владичество в онлайн търсенето и рекламата, с цел да унищожи конкуренцията и да навреди на потребителите.
още по тематиката
Според последни информации Гугъл, която в този момент управлява към 90% от световните търсения в интернет, заплаща на Apple сред 8 и 12 милиарда $ годишно в подмяна на това да бъде търсачка по дифолт на устройствата на компанията.

Ако антимонополният одит попречва Гугъл от сходни партньорства, напъните на Apple да сътвори опция ще се изплатят неведнъж.

Още преди две години Apple нае някогашния началник на екипа за интернет търсене на Гугъл Джон Джанандрея. По-рано тази година водещи анализатори допуснаха, че Apple може да спре да разчита на Гугъл.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР