iOS отстъпва, но държи премиум сегмента, по данни на IDCНад

...
iOS отстъпва, но държи премиум сегмента, по данни на IDCНад
Коментари Харесай

Android превзема още дял от пазара на смартфони

iOS отстъпва, само че държи премиум сегмента, по данни на IDC

Над 85% е делът на мобилната платформа Android на пазара за смарт телефони (източник: CC0 Public Domain)

Мобилната операционна система Android не единствено ще резервира водачеството си на пазара за смарт телефони, само че и ще продължи да усилва своя дял в околните години, предвижда анализаторската компания IDC.

Предварителните данни за 2018 година сочат, че доставките на Android смарт телефони ще доближат 1,2 милиарда броя, което е с 3% по-малко по отношение на предходната година. Като се има поради целия размер на смарт телефон пазара от 1,42 милиарда броя, то делът на Android възлиза на 85,1%, до момента в който iOS устройствата – с предстоящ спад от 2,5% – държи 14,8% от пазара или към 210,4 млн. броя.

IDC чака в интервала от 2017 до 2022 година доставките на смарт телефони под ръководство на Android да се усилват средногодишно с 1,7%, достигайки 1,36 милиарда броя в края на обсъждания интервал. Същевременно, доставките на iPhone ще се запазят релативно непрекъснати – на равнище 217,3 млн. броя към 2022 година
още по тематиката
Анализаторите предвиждат, че през 2022 година Android и iOS ще имат дялове надлежно 86,2% и 13,8% от пазара на смарт телефони. Доставките на устройства с други платформи ще паднат фрапантно – до 100 млн. броя, спрямо 600 млн. през 2018 година

Android остава желана операционна система на всеобщия пазар за смарт телефони и не се чакат промени в статуквото. Средната продажна цена на Android устройствата се е покачила с 9,6% през актуалната година – от 235 до 258 $, с помощта на флагманските смарт телефони от китайски производители.

Тенденцията на повишаване на междинната цена на Android смарт телефоните ще продължи през 2019-а и идващите години, чака IDC. Текущата обстановка е такава, че потребителите все по-рядко купуват нови смарт телефони в подмяна на старите, а производителите се борят с това събитие, предлагайки устройства с по-напреднали характерности и по-добри материали, като усилват продуктивността и резервират цената.

Apple ще продължи да господства в сегмента на премиум телефоните, твърди прогнозата. Появата на по-скъпи айфони с по-големи екрани през третото тримесечие на годината ще повиши междинната продажна цена на iPhone, само че в това време ще затрудни американската компания да усили доставките като брой.

Като цяло за пазара, проучването регистрира възходяща известност на смарт телефоните с огромни екрани. През 2018 година най-силно е било търсенето на устройства с диагонал 5 до 5,5 инча, до момента в който към 2022 година се чака най-продавани да бъдат смарт телефоните с диагонал от 6 до 7 инча.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР