iOS 17 най-накрая е тук, а с нея и новите

...
iOS 17 най-накрая е тук, а с нея и новите
Коментари Харесай

Как да използвате всички нови функции на AirPods Pro 2 в iOS 17

iOS 17 най-сетне е тук, а с нея и новите функционалности за второто потомство AirPods Pro, като да вземем за пример изключително впечатляващата функционалност адаптивно аудио, опцията за изключване на звука при телефонно позвъняване и други.

Продължете да четете, с цел да научите за какви случаи на приложимост са предопределени новите функционалности за надзор на шума и по какъв начин можете да ги управлявате в iOS 17, когато вашият iPhone е обвързван към AirPods Pro 2 с обновен фърмуер.

Новите функционалности са налични на iPhone с iOS 17, когато са свързани с AirPods Pro от второ потомство, обновени с най-новия фърмуер. Това включва AirPods Pro от второ потомство с новия USB-C MagSafe Charging Case, както и AirPods Pro от второ потомство с Lightning MagSafe Charging Case.

Проверка на фърмуера на AirPods Pro

Apple не предлага указания по какъв начин да актуализирате софтуера на AirPods, само че фърмуерът нормално се конфигурира „ по въздуха “, до момента в който AirPods са свързани към iOS устройство. Поставянето на AirPods в калъфа, свързването на AirPods към източник на зареждане и по-късно сдвояването на AirPods с iOS устройство или Mac би трябвало да наложи актуализация.

Можете да ревизирате фърмуера на AirPods Pro, като ги свържете към iPhone и следвате следните стъпки:

Отворете приложението Настройки. Докоснете AirPods Pro на [вашето име]. Превъртете надолу до раздела „ За “. Потърсете номера на версията 6A301.

Ако вашите AirPods Pro са обновени с верния номер на версията (от септември тази година), можете да се наслаждавате на новите функционалности в iOS 17.

Адаптивно аудио

При представянето на второто потомство AirPods Pro тяхната функционалност „ Адаптивна бистрота “ предложи нов метод за понижаване на мощния звук от околната среда за по-удобно слушане в всекидневието.

Адаптивното аудио или адаптивен надзор на шума издига този метод на последващо равнище, като динамично съчетава съществуващите режими „ Прозрачност “ и „ Активно шумопотискане “, с цел да обезпечи най-хубавото аудио преживяване. Адаптивното аудио приспособява контрола на шума, когато преминавате сред разнообразни среди и взаимоотношения.

По този метод мощните или разсейващи шумове в близост, като да вземем за пример звукът на вентилатор за листа се понижават автоматизирано, до момента в който други шумове, като неочакваното натискане на авто клаксон, към момента се чуват.

За да активирате или деактивирате адаптивното аудио на AirPods Pro, свържете ги към вашия iPhone и следвайте тези стъпки.

Отворете Настройки. Докоснете AirPods Pro на [вашето име]. Под „ Контрол на шума “ докоснете „ Адаптивен “.

Можете също по този начин да превключите на адаптивно аудио с дълго натискане на бутон, само че първо би трябвало да го зададете към контролите на AirPods Pro 2, като следвате следните стъпки:

Отворете Настройки. Докоснете AirPods Pro на [вашето име]. Под опцията „ Натиснете и задръжте “ докоснете Ляво или Дясно. Изберете „ Контрол на шума “, след което поставете отметка на „ Адаптивен “.

Функция за „ Осъзнаване на диалозите “

Функцията за „ Осъзнаване на диалозите “ може да разпознае, когато някой стартира да ви приказва и надлежно да понижи силата на звука и да понижи фоновия звук.

Функцията оказва помощ и по време на диалог, като понижава шума към вас, до момента в който говорите. Като подкомпонент на адаптивното аудио тази функционалност също по този начин усъвършенства гласовете пред вас, с цел да можете да чувате какво се случва.

За да активирате или деактивирате „ Осъзнаването на диалозите “, свържете AirPods Pro 2 към iPhone и следвайте следните стъпки.

Отворете Настройки. Докоснете AirPods Pro на [вашето име]. Превъртете надолу до раздел „ Аудио “ и включете/изключете превключвателя до опцията „ Осъзнаване на диалозите “.

Персонализирана мощ на звука

Подобно на адаптивното аудио, персонализираната мощ на звука употребява машинно образование, с цел да настрои силата на звука, като схваща изискванията на околната среда и желанията ви за слушане.

Благодарение на тази функционалност с течение на времето вашият iPhone може да научи повече за желаната от вас мощ на звука и при нужда да я поправя, с цел да подхожда на мечтаното от вас равнище на звука.

За да активирате или деактивирате опцията, свържете AirPods Pro 2 към iPhone и следвайте следните стъпки.

Отворете Настройки. Докоснете AirPods Pro на [вашето име]. Превъртете надолу до „ Аудио “ и включете/изключете превключвателя до опцията „ Персонализирана мощ на звука “.

Контроли за заглушаване на звука

Досега AirPods Pro не включваха функционалност за заглушаване на звука, която да може да се присвоява на борда. С iOS 17 обаче това към този момент не е по този начин. Ако натиснете „ стеблото “ на слушалките AirPods Pro, ще можете да изключвате и намалявате звука, до момента в който организирате повикване.

Можете да зададете контроли за заглушаване на звука при повикване, които да се задействат с еднократно или двойно натискане на бутона на AiPods Pro 2. Свържете AirPods Pro 2 към вашия iPhone и следвайте следните стъпки, с цел да зададете желанията си.

Отворете Настройки. Докоснете AirPods Pro на [вашето име]. Превъртете надолу до „ Контрол на повикванията “, след което докоснете „ Заглушаване и анулация на звука “. Изберете всред вариантите „ Натиснете един път “ или „ Натиснете два пъти “.

Други промени в AirPods

В предишното AirPods са били подложени на критика за бавното им действие при опит за автоматизирано превключване сред устройствата на Apple. За благополучие AirPods Pro 2 превключват автоматизирано сред устройствата на Apple доста по-бързо в iOS 17.

И не забравяйте, че Apple е опростила гласовата команда за извикване на Siri на iPhone с iOS 17 и това работи и с второто потомство AirPods Pro. Вместо „ Хей, Сири “ можете просто да кажете просто „ Сири “, с цел да активирате гласовия помощник, когато носите AirPods. Можете също по този начин да отправяте няколко запитвания и команди поредно, без да се постанова да казвате още веднъж „ Сири “.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР