Инвестицията в знание е най-ценният капитал. Затова моят съвет е

...
Инвестицията в знание е най-ценният капитал. Затова моят съвет е
Коментари Харесай

Георги Тодоров: Инвестицията в знание е най-ценният капитал

„ Инвестицията в познание е най-ценният капитал. Затова моят съвет е да не пестите старания за вашето обучение. " това съобщи министърът на електронното ръководство Георги Тодоров пред студенти и преподаватели от Университета по библиотекознание и осведомителни технологии. Министър Тодоров добави, че единствено дружно и с общи старания може да повишим доверието и цифровата просвета на българското общество.

Екип от министерството на електронното ръководство показа пред студентите на УниБИТ своята работа и характерните действия, които министерството прави. Лекциите на екипа на МЕУ са вследствие на подписания преди месец меморандум за взаимоотношение сред министерството и УниБИТ.

Благовест Кирилов - заместник-министър на електронното ръководство показа визията за електронното ръководство 2030 година Той съобщи, че крайната цел на дигитализацията е създаване на осведомително общество. „ Европейската тактика за данните има за цел обществото да взаимодейства по- елементарно, дейно, а административната тежест за бизнеса да се облекчи сензитивно. ", съобщи Кирилов. Той акцентира, че това е инструментът, посредством който обществото ще получи съответна и ефикасна електронна административна услуга. И добави, че науката, анализът на данни и нововъведенията са пътят към по-достъпната администрация.

Презентация пред аудиторията показа Петър Кирков, шеф на дирекция „ Мрежова и осведомителна сигурност " и народен координатор по киберсигурност у нас. Той срещна студентите с координационните мрежи във връзка с киберсигурността, регулациите и законодателството на национално равнище и Европейския съюз. „ Киберсигурността и рецесиите се развиват извънредно бързо. Една хакерска атака може да прерасне в рецесия в границите на няколко минути. Колкото по-бързо реагираме, толкоз по-малка е вредата. ", съобщи Кирков.

Николай Минев, шеф на дирекция „ Системи и съставни елементи на електронното ръководство ", показа портала за достъп до електронни услуги, по какъв начин работи и какви са неговите цели, какви услуги показва порталът. „ Хоризонталните системи са градивните детайли на електронното ръководство. Пример за това е системата за е-връчване, електронна автентикация и други ", сподели Николай Минев.

„ Основата на всяко нещо е политическата рамка, с цел да употребяваме дадена електронна услуга би трябвало да имаме нормативна рамка и тя да бъде в сходство със законодателството на страната. ", по този начин показа своята работа Гергана Колешанска - шеф на дирекция „ Политики за електронно ръководство ". Тя посочи, че единствено посредством дигитализацията обществото, бизнеса и жителите ще получат лесни и съответни електронни услуги.

Министерство на електронното ръководство отличи УниБИТ с грамота за напъните на екипа на образователното заведение, които поставя за повишение на цифровата просветеност на обществото у нас.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР