Инвестиция на стойност 30 млн. лева на компанията Ропласт груп

...
Инвестиция на стойност 30 млн. лева на компанията Ропласт груп
Коментари Харесай

Ролпласт откри разширението на базата си в Костинброд

Инвестиция на стойност 30 млн. лв. на компанията " Ропласт груп " АД в Индустриална зона Костинброд откри през днешния ден заместник-министърът на стопанската система и промишлеността Ирина Щонова, оповестиха от икономическото ведомство. Проектът включва нова административна постройка и уголемение на индустриалната база на компанията.

" Успехите на всяка компания, са триумфи и за българската стопанска система и по тази причина новите вложения в българските предприятия са добра вест за целия бранш ", сподели Ирина Щонова. Тя добави, че най-успешният вид за излизане от рецесиите е увеличението на продуктивността на българската индустрия.

Изпълнителният шеф на " Ропласт груп " АД Светлин Николчев изясни, че компанията към този момент оперира на пет континента, а сега се изследват опциите за стъпване на компанията и към Антарктика.

По думите му, поради забележителната автоматизация на процесите, през днешния ден се създава доста по-голям размер продукция за по-кратко софтуерно време. С последното уголемение се обезпечават 30 нови работни места, като те към този момент надвишават 500 за цялата компания.

Кметът на община Костинброд Трайко Младенов уточни, че общината работи интензивно за създаване на пътна връзка, която ще обезпечи по-добра съгласуваност сред Индустриалната зона и град Костинброд. Кметът сподели още, че се приготвя план за отделяне на индустриалните терени в града, като обща индустриална зона, която ще кандидатства за финансиране от Националния проект за възобновяване и резистентност.

Инвестициите на " Ропласт груп " АД досега надвишават 110 млн. лв., а компанията има 53 лични изложбени центъра, 49 склада и 144 франчайз колегата в България, Северна Македония, Сърбия и Гърция. Една от стратегическите им цели е реализиране на 50% дял на износа, като следва основаване на комерсиална мрежа и в Хърватска.

Цeлият пpoизвoдcтвeн ĸoмплeĸc e ситуиран на 86 xил. ĸв. м, xaлeтaтa и aдминиcтpaтивнaтa cгpaдa ca нaд 40 xил. ĸв. м плoщ. Πpeз 2012 година в Kocтинбpoд e пpeнeceн cтapият зaвoд нa " Poлплacт ", пpeз 2014 година e изгpaдeн цexът зa дъpвeни пpoзopци и вpaти.

Haд 90 млн. лева e oбopoтът на компанията зa минaлaтa гoдинa, а зa 2023 година мoжe дa нaдxвъpли 100 млн. лева Haй-гoлямaтa инвecтиция ca мaшинитe, а блaгoдapeниe нa aвтoмaтизaциятa нeпpeĸъcнaтo ce пoвишaвa eфeĸтивнocттa нa paбoтaтa.

" Ролпласт Груп " АД е основана през 2000 година като компания за произвеждане и продажба на външни и вътрешни щори. За 23 години компанията се e превърналa в един от водещите производители на порти, прозорци и щори освен в България, само че и в Европа.
 Ролпласт уголемява индустриалния си комплекс с инвестиция 18 милиона лв.
Най-големият производител на PVC дограма в България се уголемява с 18 милиона лв.

Компанията стартира построяването на нов индустриален цех
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР