Инвестиционният паспорт на Варна съдържа информация с възможностите за инвестиции

...
Инвестиционният паспорт на Варна съдържа информация с възможностите за инвестиции
Коментари Харесай

Коцев запозна швейцарския посланик с инвестиционния паспорт на Варна

Инвестиционният паспорт на Варна съдържа информация с опциите за вложения в града и района. Екипът на Общината обмисля и основаването на особено звено в администрацията, което да дава информация и да оказва помощ на вложителите в района. Това съобщи кметът на Варна Благомир Коцев по време на среща с посланика на Швейцария в България Н. Пр. Раймунд Фурер. На събитието участва и заместник-посланикът на Швейцария у нас - Ролф От, оповестяват от пресцентъра на Община Варна.

Кметът срещна дипломата с целите в ръководството си и концепциите за развиването на града. Той акцентира, че напъните на администрацията са ориентирани в посока задържане на младежите в града, като им се обезпечи качествено обучение и работа. За задачата поддържаме положителни контакти с шестте университета, разговор с бизнеса, с цел да има положителни условия за обучение и кариерна реализация, акцентира Коцев.

Основен фокус в работата на екипа на Община Варна са развиване на туризма, възстановяване на градската среда, пътищата, транспортната мрежа и осветлението, сподели Коцев. Той добави, че общината приготвя богата културна стратегия с доста музикални фестивали и възобновяване на някои емблематични за града събития. Фокус е и опазването и популяризирането на културно-историческото завещание на Варна.

В отговор на въпроси на посланика за усъвършенстване на работата на администрацията, кметът акцентира, че се вършат съществени опити за привличане на младежи, с опит в разнообразни сфери, които да внесат положителни практики.

Благомир Коцев и заместник-кметът Павел Попов бяха домакини на срещата на дипломат Раймунд Фурер с управленията на варненските Технически университет, Медицински университет, Икономически университет и Висшето военноморско учебно заведение. Медиатор на срещата беше Радой Павлов – корпоративен софтуерен проектант на " Университетска болница - Цюрих ". Посланик Фурер беше осведомен в резюме с капацитета на морската столица оттатък образа й на място за летен туризъм. Акценти бяха културните обекти, опциите за целогодишен СПА и уелнес туризъм, медицинският и дентален туризъм и не на последно място – софтуерният потенциал на града и готовността за приемане на високотехнологични вложения.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР