Инвестиционният фонд към инициативата Три морета направи своята първа голяма

...
Инвестиционният фонд към инициативата Три морета направи своята първа голяма
Коментари Харесай

Президентът: Фондът към инициативата „Три морета“ направи първа голяма инвестиция в България

Инвестиционният фонд към самодейността " Три морета " направи своята първа огромна директна инвестиция в България, придобивайки забележителен дял от пристанище Бургас. Това заяви президентът Румен Радев пред медии, откакто взе присъединяване в среща на върха на самодейността за районно съдействие, на която тази година хазаин е Латвия.

Бургас е най-близкото пристанище на Европейския съюз до протока Босфор. То е с значима роля за свързаността на нашия район с Близкия Изток и Азия, уточни президентът, като добави, че придобиването ще има значима роля за поощряване на по нататъшната свъзраност и на икономическото развиване на целия район.

" Това е доказателство по какъв начин когато има съществуване на политическа воля, кординирани старания и усърдна работа нещата се получават. Това е образец по какъв начин би трябвало да работим, тъй че да използваме всички начинания, интернационалните и финансови принадлежности с цел да привличаме повече вложения в България ", съобщи Радев.

По думите му инвестицията е вследствие на задълбочени разбори на самостоятелни външни финансови институции. " Тя покачва доверието и видимостта на България, слага я доста по-добре позиционирана на капиталовата карта ", сподели още президентът.

Инвестиционния фонд към самодейността оперира от февруари 2020 година Фондът се ръководи от капиталовия съветник „ Амбър инфрастръкчър " (Amber Infrastructure Group), който работи по този начин, че вложенията му да са основани на чисто търговски условия. 

Дейността на фонда е в допълнение към към този момент съществуващите фондове по линия на Европейски Съюз и е ориентирана към финансиране на основни планове в региона на енергетиката, транспортна и дигитализацията в района на " Три морета ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР