Инвестиционната програма на община Асеновград за 2020 г. възлиза на

...
Инвестиционната програма на община Асеновград за 2020 г. възлиза на
Коментари Харесай

Около 5 000 000 лв. е Инвестиционната програма на Асеновград за 2020 г.

Инвестиционната стратегия на община Асеновград за 2020 година възлиза на към 5 000 000 лв.. Повече от 1 300 000 лв. е държавната дотация. Преходният излишък от 2019 година е близо 1 900 000 лв.. Предвиждат се и лични доходи в размер на малко над 2 000 000 лв.. От тях от продажби са заложени към 1 700 000 лв.. „ Сумата за капиталовата стратегия е доста по-малка спрямо предходни години. Намалили сме доста, като размер заложените продажби на общински парцели ”, разяснява заместник-кметът по строителството в Асеновград инженер Стоян Димитров. Той посочи, че Инвестиционната стратегия не са заложени обекти, нуждаещи се от настоящ ремонт, тъй като не е належащо да бъдат проектирани. Основните акценти в Инвестиционната стратегия са поправяне на пътни сектори с замяна на тръбопровод и канализация, измежду които е улица „ Стоян Джансъзов ”. Сумата за рехабилитация и тръбопровод там е в размер на 400 000 лв.. Целта е откакто бъде изцяло асфалтирана, трафикът на коли, преминаващи през самия квартал „ Запад ”, да бъде омекотен.
Друг главен обект е улица „ Отец Паисий ”. Димитров уточни, че в тази зона съществува проблем с канализацията. Диаметърът тръбите не е задоволително огромен, заради което в пиковите часове на консумация от шахтите стартират да извират фекални води в противоположна посока. За асфалтиране и замяна на тръбопроводи за улица „ Отец Паисий ” са отделени средства в размер на 580 000 лв.. Още една по-сериозна инвестиция, заложена в програмата, е построяването на нов състезателен комплекс, за проектирането на който са отделени 130 000 лв..
Планирани са и 102 000 лв. за създаване на велоалея. Предвидено е цялата да се простира от моста до Народно читалище „ Родолюбие ” до Градския плувен комплекс. Първоначално са заложени пари за построяването й до парка зад пожарната в града. Укрепването на свлачището също е включено като обект в капиталовата стратегия на Асеновград. 400 000 лв. ще бъдат отделени за градеж на физкултурен салон към ОУ „ Панайот Волов ” в квартал „ Долни Воден ”.
Обмисля се и вид, при който да бъде построена пътна връзка, свързваща кръговото кръстовище, което сега е при изхода от околовръстното шосе на Асеновград, и „ Запад ”. Идеята е да се облекчи трафикът при близкия светофар и всички, които идват от Пловдив да могат да влизат непосредствено в квартала. Заложени са средства и за правене на Общ организационен проект на Асеновград и за Генерален проект за организация на придвижването. Предвидени са пари и за планиране на новите квартали, които са в развой на създаване - „ Баделема ”, „ Стадиона ” и „ Шкелово ”.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР