Инвестиционната компания Dromeus Capital ще инвестира 200 млн. евро в

...
Инвестиционната компания Dromeus Capital ще инвестира 200 млн. евро в
Коментари Харесай

Тази компания купува гръцки имоти за €200 милиона, докато все още никой не ги иска

Инвестиционната компания Dromeus Capital ще влага 200 млн. евро в гръцки търговски парцели, възползвайки се от намаляващите им цени, съобщи Reuters.

За задачата тя ще започва нов фонд, втори за компанията в Гърция, чиято задача е да купува първокласни офис парцели в централните елементи на Атина, които сега оферират положителни капиталови благоприятни условия за купувачите.

" Гръцката стопанска система демонстрира признаци на възобновяване, а гръцките недвижими парцели оферират мощно асиметрични благоприятни условия за риск-възвръщаемост ", съобщи Ахил Рисвас, изпълнителен шеф на Dromeus.

Цените на първокласните офис площи са намалели с към 40% от пика си преди дълговата рецесия в страната. Има и затруднени продавачи, които са принудени да се освобождават от активи, което значи добра стойност за вложителите, отбелязва Рисвас.

Продължителният спад на пазара на жилищни парцели в Гърция се забави внезапно през първото тримесечие на 2018 година, засилвайки очакванията, че цените стартират да се повишават в отговор на възстановяваща се стопанска система.

Общият спад в жилищните парцели доближи 42% от 2008 година насам, когато стартира продължителната и мъчителна криза в страната.

" Гръцките банки държат благосъстояние от отнети активи и са принудени да продават в несъответствуващия миг, заради неверните аргументи и на преференциална цена за купувачите ", счита шефът на Dromeus.

Доходността от гръцки офис парцели се е повишила до към 8.5% от финансовата рецесия насам и в този момент е доста по-висока от тази в другите столици от района, като София и Букурещ.

Наемите на първокласни офиси в Атина, които сега са към 200 евро на кв. м годишно, са измежду най-ниските в Европа, по-евтини от тези в Белград и Лисабон.

Новият фонд има за цел да закупи от 30 до 40 парцела на цена от 2 до 10 млн. евро. Dromeus вижда дефицит на свободни офис площи, които могат да обезпечат отбрана на наемите и капитала, в случай че пазарът падне в допълнение.

" Ние не сме непознати на гръцкия пазар. Нашият екип на място и богата местна мрежа от банки, частни правосъдни реализатори и брокери на недвижими парцели ни дават конкурентно преимущество ", счита Рисвас.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР