Инвестиционната компания Ark Invest Management на Кати Ууд, известна с

...
Инвестиционната компания Ark Invest Management на Кати Ууд, известна с
Коментари Харесай

Фондовете на Кати Ууд с нов висок залог - този път в акции на Coinbase

Инвестиционната компания Ark Invest Management на Кати Ууд, известна с бичите си позиции в акциите на напредък, изключително Tesla, направи нов огромен залог – този път в Coinbase, съобщи Си Ен Ен.

Три от фондовете на Ark са закупили акции на огромната американска платформа за криптовалути на стойност 246 млн. $ в първия ден от търговията и на фондовата борса.

Общо Ark е придобила 750 хиляди ацкии на Coinbase. Книжата на компанията нарастнаха с над 30% при дебюта й на борсата и с още 5% в ранната търговия в четвъртък.

Повече от две трети от акциите са били добити от водещия борсово търгуван фонд (ETF) на компанията - Ark Innovation (ARKK), а останалите бумаги са си поделили Ark Next Generation (ARKW) и Ark Fintech Innovation (ARKF).

В сряда фондовете на Ark се продадоха акции на Tesla, евентуално за освобождение на капитал за покупката на книжата на Coinbase. Tesla обаче продължава да е главния актив в няколко фонда на Ark, като акциите на компанията на Илон Мъск съставляват 10% от портфолиото на Ark Innovation

Множество вложители са огромни оптимисти във връзка с представянето на Coinbase, защото те гледат на платформата като на огромния печеливш от внезапното повишаване на криптвалутите като биткойн и етер. В края на март държаните от нейните клиенти активи се правят оценка на към 223 милиарда $, което съставлява към 115 от целият пазар на криптовалути, който е на стойност към 2 трлн. $.

„ Смятаме, че Coinbase, която е най-популярната платформа за търговия на криптовалути в Съединени американски щати, е позиционирана да бъде главен бенефициент от повишаването на биткойна и другите цифрови активи, до момента в който ползата към тях продължава да пораства “, разяснява Марк Палмър от BTIG.

Той дава рейтинг „ купувай “ на акциите на Coinbase при стойност от 500 $ за акция. Това е съвсем 50% повече от цената на акциите на компанията в сряда.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР