Инвестиционната философия на Уорън Бъфет гравитира към стабилни компании с

...
Инвестиционната философия на Уорън Бъфет гравитира към стабилни компании с
Коментари Харесай

Въпреки критиките към Биткойн, компанията на Уорън Бъфет продължава да печели от крипто

Инвестиционната философия на Уорън Бъфет гравитира към постоянни компании с непрекъснат паричен поток и трайна стойност - тактика, която е в основата на устойчивостта на Berkshire Hathaway. Дори на фона на неустойчивост на пазара.

Изразявайки песимизъм към Биткойн , Бъфет формулира опасенията си, като твърди, че вложенията в криптовалути нямат осезаема присъща стойност отвън спекулативната търговия.

По време на събранието на акционерите на Berkshire през 2022 година Бъфет повтори своя песимизъм, поставяйки под въпрос практическата изгода от притежаването на Биткойн и съмнявайки се в способността му да генерира значима възвръщаемост.

Въпреки запасите на Бъфет по отношение на криптовалутата, тази позиция не е продиктувала напълно капиталовия метод на Berkshire Hathaway. Трябва да се означи, че компанията заема забележителна позиция в бразилския финтех Nu Holdings Ltd., който се показа ослепително през 2023 година

Създадена през 2013 година, Nu в началото унищожи обичайното банкиране, като предлага цифровизирани евтини банкови услуги. През 2022 година се впусна в криптовалута с Nucripto, улеснявайки търговията с над 15 токена, дружно с стартирането на личната си криптовалута Nucoin.

Въпреки че криптовалутата съставлява скромна част от потока от доходи на Nu, нейното навлизане в бранша остава удивително, като се има поради възходящата потребителска база и привличането на пазара.

Първоначалната инвестиция на Бъфет от $500 милиона в Nu Holdings, последвана от спомагателна инжекция от $250 милиона, акцентира стратегическото позициониране на Berkshire Hathaway на разрастващите се пазари, без значение от запасите на Бъфет по отношение на Биткойн.

Звездното показване на Nu, с съвсем 50% скок през 2024 година и рекордни върхове, евентуално може да подтигне Бъфет да преоцени позицията си във връзка с криптовалутата, изключително в светлината на превъзходството на Биткойн спрямо главните показатели.

От друга трана Бъфет е от “старата школа ” и неговото мнение за криптовалутите може в никакъв случай да не се промени, като се има поради дългите му години на обичайните финансови пазари.

Тъй като криптовалутата провокира възобновен интерес, наблюдаващите на пазара с неспокойствие чакат бъдещите капиталови решения на Berkshire Hathaway, които може да хвърлят светлина върху разрастващата се позиция на Бъфет за Биткойн и обвързваните с него инициативи.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР