Инвестиционната държавна политика у нас се оценява като рискова и

...
Инвестиционната държавна политика у нас се оценява като рискова и
Коментари Харесай

Гарабед Минасян: Архаични са инструментите за макроикономическо управление

Инвестиционната държавна политика у нас се прави оценка като рискова и корелира с огромни корупционни практики , е мнението на проф. Гарабед Минасян, изказано по време на кръгла маса по тематиката за бедността и икономическите неравенства, проведена от президента Румен Радев.

Държавата, съгласно Минасян, на практика се отхвърля от опериране с непознати заемни пари в собствен личен интерес , а това е съществена уговорка във финансите.

" През първите 11 месеца на предходната година се вижда умишлено задържане на разходната част на консолидирания държавен бюджет, до момента в който главната тежест пада последния месец на финансовите разноски ", изясни Гарабед Минасян, като уточни, че в последния месец на 2017 г са отпуснати 45% от годишните финансови разноски.

" Едно по-ефективно систематизиране на плануваните финансови инвестиции допуска доста по-добро потребление на тези финансови разноски и тяхното обмисляне по места с оглед реализиране на по-добри резултати ", съобщи още той.

 Румен Радев: Бедността не може да се преодолее освен това статукво
Румен Радев: Бедността не може да се преодолее освен това статукво

При съществуващите здравни, обществени, просветителни модели е непостижима задачата

По думите му, финансовите разноски не се употребяват по прелиминарен проект. Неговото предложение е остатъкът от плануваните разноски да бъде вложен като дълготрайна инвестиция .

Възможностите за финансиране на държавните вложения са в границите на събраните доходи и посредством издаване на държавен дълг. Предвидените държавни финансови разноски , съгласно Минасян, ще се употребяват и от бъдещите генерации и е редно да поемат част от издръжката по съответния обект.

" Ако нашето общество не е дорасло да излъчи и да управлява релативно почтен, способен и некорумпиран политически хайлайф , тогава ще би трябвало да се задоволим с опашкарската си позиция в Европейски Съюз ", разяснява Минасян.

Придържането към архаични принадлежности за макроикономическо ръководство, отхвърлени от теорията и практиката, не е пътят към народен и социално-икономически разцвет в европейския подтекст , акцентира той.

 Вучева сериозна към разходването на бюджета на МТСП
Вучева сериозна към разходването на бюджета на МТСП

Държавният бюджет следва да служи на груповите потребности на популацията
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР