Инвестициите в офшорни вятърни паркове в Европа са се повишили

...
Инвестициите в офшорни вятърни паркове в Европа са се повишили
Коментари Харесай

2023 година е била рекордна за вятърната енергия в ЕС

Инвестициите в офшорни вятърни паркове в Европа са се повишили до 30 милиарда евро през предходната година при 0,4 милиарда евро през 2022 година Това се споделя в годишния отчет на асоциацията " Уинд Юръп " (WindEurope), представен от Ройтерс. 

В страните от Европейския съюз са конфигурирани спомагателни вятърни мощности за генериране на електрическа сила, чийто потенциал се равнява на рекордните 16,2 гигавата. Около 80 на 100 от тези мощности се падат на офшорните вятърни паркове, показва " Уинд Юръп ", представени от Българска телеграфна агенция.

Властите в Германия и Испания са издали през предходната година разрешителни за създаване на по 70 на 100 повече вятърни мощности на сушата спрямо 2022 година.

" Уинд Юръп " чака в Европа да бъдат конфигурирани мощности за генерирането на елeктроенергия от вятър със междинен потенциал от по 29 гигавата годишно сред 2024 година и 2030 г. 

Асоциацията предвижда, че през 2030 година този енергиен потенциал ще доближи 393 гигавата. Това е покрай нивото от 425 гигавата, при което ще бъдат изпълнени задачите на Европейски Съюз в региона на силата от възобновими източници, показва Ройтерс.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР