Инвестициите в образователна инфраструктура откакто Йорданка Фандъкова е кмет на

...
Инвестициите в образователна инфраструктура откакто Йорданка Фандъкова е кмет на
Коментари Харесай

350 млн. лв. инвестиции в образователна инфраструктура откакто Фандъкова е кмет на София  

Инвестициите в просветителна инфраструктура откогато Йорданка Фандъкова е кмет на София са 350 млн. лева Това сподели Фандъкова на първата си среща с медиите при започване на годината.

Изградени са нови здания на над 90 детски градини. През 2019 година е планувано да се изградят и да се създадат цялостни реконструкции на 15 детски градини. В края на предходната година е разгласен състезанието за създаване на нова детска градина в Горна баня.

Построени са три нови учебни заведения и сега се вършат разширения на четири учебни заведения - на Първа британска езикова гимназия, 43 ОУ "Христо Смирненски ", 64 ОУ "Цар Симеон Велики ", 175 ОУ "Васил Левски ". Заради прекосяването на едносменен образователен режим ще се постанова да се строят нови образователни здания - в "Манастирски ливади ", в "Драгалевци ", в "Лозенец ", в Студентски град.

Арх. Здравко Здравков уточни, че се работи по интернет платформа, която да разрешава приемане в действително време информация от жителите за положението на детските площадки. Предстои системата да бъде пусната в деяние през тази година.

Кметът Йорданка Фандъкова разяснява и ситуацията с използването на скейтбордове пред НДК. Тя означи, че настоящата Наредба за публичния ред не не разрешава карането на скейтбордове, както и каскадите. Текстът лимитира само каскадите с всевъзможни средства за предвижване вид ръб, ролери, ролкови кънки и колела върху избрани детайли от инфраструктурата, чиято функционалност е да обезпечават сигурност - парапети, огради, пейки, бордове на фонтани, съоръжение и уреди на детски площадки, сложени в градините, парковете, детските и спортните площадки и на други места за публично прилагане. По думите ѝ да се карат бордове по велоалеите не е неразрешено, а даже е насърчително.

Кметът уточни, че се обмисля да се направи специфична спортна площадка в центъра на града, където този тип активност да се прави свободно. Обмислят се няколко разновидността за такива площадки, като едно от местата е в Княжеската градина, на гърба на Паметника на Съветската войска. Главният проектант би трябвало да изследва дали е допустимо това, тъй като паркът е монумент на културата, написа Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР