Инвестициите в бюджета за 2024 година на община Бургас са

...
Инвестициите в бюджета за 2024 година на община Бургас са
Коментари Харесай

Кметът на Бургас представи бюджета за 2024 година

Инвестициите в бюджета за 2024 година на община Бургас са насочени към младежите, положителната витална среда и новите благоприятни условия за развиване на бизнеса. Бюджетът за актуалната година е зависещ на демографията. В тази връзка чакаме повече интензивност от страна на страната освен на територията на Бургас, само че и в цялата страна, тъй като проблемите с обезлюдяването, са извънредно съществени. Това сподели кметът на Бургас Димитър Николов  Димитър Николов Димитър Николов е български икономист и политик, кмет на Община Бургас от 2007 година. Той е роден, който показа проектобюджета на общината за 2024 година, предава Българска телеграфна агенция.

Той направи това дружно със своите заместници в постройката на локалната администрацията. По думите на Николов локалните управляващи не трябва да стоят безучастни. " В тази връзка желая да отбележа, че сме заложили повече средства за образованието и здравето на децата ", уточни кметът на общината.

Макрорамката включва четири съществени посоки, напомни той и добави, че делегираните държавни действия са за 228 млн. лв. или с 14 на 100 повече по отношение на 2023 година. 171 млн. лв. са заложените доходи от от налози, такси и дивиденти на общината. В сумата е включена и сумата, получена по заема за създаване на новата детска болница. 

" Имаме рекорден за община Бургас насъбран временен излишък. Той е 35 млн. лв.. Последното направление в бюджета включва индикативните средства от плановете по европейските стратегии. За тази година са планувани 71 млн. лв. – средства, които са утвърдени, чакаме подписването на договорите ", уточни Димитър Николов  Димитър Николов Димитър Николов е български икономист и политик, кмет на Община Бургас от 2007 година. Той е роден. Сред огромните бъдещи планове на общината са: създаване на студентско градче в кв. " Хоризонт ", нови учебни заведения в кварталите " Сарафово " и " Крайморие ", както и ремонт на няколко образователни бази. Основен ремонт се планува и в постройката на " Стоматологията ", както и ремонт на спортна зала " Нефтохимик ", главната реорганизация на 10 читалища и др. 

" Предвиждаме втора пътна връзка към кв. " Меден рудник ", както и повсеместен ремонт на пътя до село Драганово. Ново кръгово би трябвало да се построи на кръстовището при улиците " Димитър Димов " и " Никола Петков ". Имаме лист с детски площадки в съставните селища на общината, които ще бъдат ремонтирани. Дейности по ремонт се плануват и в градските паркове на Бургас ", уточни още Димитър Николов  Димитър Николов Димитър Николов е български икономист и политик, кмет на Община Бургас от 2007 година. Той е роден. 

Той добави, че и през тази година ще продължи общинската стратегия за финансиране на действия по облагородяване на междублоковите пространства по искане на жителите. Предвидени са и повече средства за дребни и междинни предприятия, както и подкрепяне на бъдещи вложители. Ще бъде основана нова Индустриална зона. Тя ще се намира в посока " Ветрен " при 12-ти километър, разгласи кметът. 

" Бюджетът е уравновесен по повод ползите на жителите. Постигнат е баланс сред центъра и периферията на града. Рекордни вложения се възнамеряват в кварталите и съставните селища. Ще продължим сертифицирани вложители. Само през предходната година сме вложили 5 млн. лв. в довеждаща инфраструктура за нови предприятия. Тези планове са значими, а такава инфраструктура ще докара до откриване на нови предприятия. Тази година бюджетът е рекорден за общината. Това слага пред нас огромно предизвикателство ", сподели Станимир Апостолов заместник-кмет по финансовите въпроси.

Припомняме, че рамката на проектобюджета на община Бургас за актуалната година е над 500 млн. лв.. Общественото му разискване ще се организира на 24 януари от 17:30 часа в Културен дом НКХ. Тогава от общината ще показват в детайли главните индикатори на плана за бюджет за 2024 година, като ще се примат въпроси, мнения и оферти. Становища и оферти по отношение на проектобюджета могат да се вършат персонално, по време на общественото разискване или да се изпращат документално посредством деловодството на Община Бургас, или на е-mail: [email protected].

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР