Инвестициите на Летище София ще бъдат ускорени. Това стана ясно

...
Инвестициите на Летище София ще бъдат ускорени. Това стана ясно
Коментари Харесай

Ускоряват инвестициите на Летище София

Инвестициите на Летище София ще бъдат ускорени . Това стана ясно след среща на служебния вицепремиер и министър на превоза и известията Христо Алексиев с основния изпълнителен шеф на фонд Meridiam и ръководител на надзорния съвет на „ СОФ Кънект “ Тиери До и посланика на Франция Жоел Мейер, оповестиха от пресцентъра на министерството. 

Обсъдени бяха опциите за създаване на общи транспортни планове от съвместен интерес . Поет бе ангажимент операторът на летище Мюнхен , който е сътрудник на концесионера „ СОФ Кънект “, да има по-активната роля в плана за развиване на Летище София.

Вицепремиерът Христо Алексиев сложи въпроса за сигурността на летището . От своя страна Тиери До съобщи, че концесионерът е подхванал нужните ограничения, с цел да се подсигурява сигурността и сигурността на столичното летище и да не се позволяват пропуски в бъдеще. Той изрази подготвеност да работи за превръщането на Летище София в авиационен хъб за района.

От своя стран а посланикът на Франция Жоел Мейер посочи значимостта на подобряването на районната съгласуваност и ненарушаването на веригите на доставки. В тази връзка той съобщи, че трети мост над река Дунав, сред България и Румъния, е от огромно значение за реализиране на тези цели и се ангажира с оказването на нужната поддръжка в интерес на ускорение плана.

От столичния аеропорт оповестиха, че  общият брой на обслужените пасажери на летищет о през втория месец на годината в достигнал 495 214. Данните сочат, че към момента потникопотокът е под равнищата от предпандемичната 2019 година. Ръст от съвсем един % регистрира статистиката за летелите по интернационалните постоянни линии с общо минали 463 405 пасажери.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР