Инвеститорите се различават в отношението си към изборите. Някои гледат

...
Инвеститорите се различават в отношението си към изборите. Някои гледат
Коментари Харесай

Търгуват ли се изборите на финансовите пазари

Инвеститорите се разграничават в отношението си към изборите. Някои гледат на политиката като на преимущество, което може да се употребява, а други - като на " звук ", който пречи на разумните финансови решения.

Но даже за хората без финансов интерес, пазарите оферират брутално откровена вероятност за икономическите залози в политиката.

С наближаването на президентските избори в Съединени американски щати, вотът за Европейския парламент през лятото и парламентарните избори Англия при започване на 2025 година, сходна вероятност може да се окаже изключително скъпа, написа The Economist.

Типичен образец е развиването на обстановката преди и след последните президентски избори в Съединени американски щати през 2020 година

Акциите на компанията в областта на зелената сила и канабиса за малко станаха " любимци " на пазара, защото възможностите за победа на Джо Байдън се покачиха, а вложителите чакаха администрацията му да вкара политики, удобни и за двата бранша.

Борсово търгуваните фондове, покриващи тези промишлености, се покачиха с над 100% от последните два месеца преди изборите до встъпването в служба на Байдън, след което отстъпиха огромна част от извоюваните позиции, защото вложителите много охладиха оптимизма си.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР