Инвеститорите активисти биха приели сделка за поне 40 долара на

...
Инвеститорите активисти биха приели сделка за поне 40 долара на
Коментари Харесай

Xerox се отказва от сделката с Fujifilm след натиск от инвеститори активисти

Инвеститорите деятели биха приели договорка за най-малко 40 $ на акция

Според вложителите деятели цената на договорката е прекомерно ниска. Още по тематиката
Мащабни разтърсвания в управлението на Xerox

Главният изпълнителен шеф и шестима членове на борда подават оставки след атакуваната от вложители деятели договорка с Fujifilm
2 май 2018
Японската Fujifilm поема контрола над Xerox

Технологичната компания купува 50.1% от Xerox за 6.1 милиарда $
1 фев 2018 Американската компания за копирни услуги Xerox се отхвърля от плануваната договорка за 6.1 милиарда $ с японския софтуерен колос Fujifilm. Това се случва, откакто вложителите деятели Карл Айкан и Даруин Дийсън, които са акционери в Xerox, оказваха нескончаем напън върху управлението, оповестява Reuters.

Причините

След несполучливата договорка поради вложителите деятели се чака Xerox да търси покупател, само че за по-висока цена. От мениджмънта на Xerox разясниха, че през последните седмици са предложили на Fujifilm да стартират договаряния за съответни условия за транзакцията.

" Въпреки нашите планове Fujifilm не сподели по никакъв метод, че ще бъдат инициирани договаряния ", показаха в изказване от американската компания. От японския колос разясниха, че ще разискват правото на Xerox за отвод от съглашението и преглеждат всички разновидности, в това число и правосъдни дейности за нанесени вреди върху компанията.

През януари двете групи се споразумяха за вливането на Xerox в взаимното сдружение Fuji Xerox. Впоследствие Айкан и Дийсън, които имат 15% в Xerox, се оповестиха срещу договорката, с която се предвиждаше американската компания да се влее в съществуващото от над 50 години взаимно сдружение Fuji Xerox. Според тях препоръчаната цена е по-ниска от действителната. Инвеститорите деятели също по този начин се аргументираха, че са недоволни от актуалната конструкция на джойнт венчъра сред двете компании, което основава неустановеност за справяне с евентуалните промени в бизнеса.

Съмнения за други купувачи

Айкан и Дийсън споделиха, че няколко вложители демонстрират интерес към Xerox и чакат подобаващия миг. Освен това преди няколко месеца близки до тематиката разясниха, че американската капиталова компания Appolo Global Management обмисля да насочи оферта за придобиването на Xerox.

Въпреки това редица анализатори считат, че двете компании са неразривно свързани и се съмняват в истинността на изказванията на Айкан и Дийсън, че има други евентуални купувачи.

Според Мицушиге Акино, старши анализатор в Ichiyoshi Asset Management, договорката с Fujifilm е правилият вид за Xerox. Акино разяснява, че двамата вложители деятели настояват, че и други играчи демонстрират интерес единствено тъй като упорстват за по-висока цена. Айкан и Дийсън са безапелационни, че ще одобряват само договорка за 40 $ на акция, до момента в който предлагането на Fujifilm е за 28 $ на акция.

Предстоящи рокади

Победата на Айкан и Дийсън ще принуди изпълнителния шеф на американската компания за копирни услуги Джеф Джейкъбсън, който имаше съществена роля за договорката, да се отдръпна от поста си. Подобна орис ще последва и още петима шефове. На мястото на Джейкъбсън ще застане Джон Висентин, който беше нает от Айкан да му сътрудничи против съглашението с Fujifilm. Айкан разяснява, че с Дийсън са радостни от решението на Xerox. XRX Quotes by TradingView
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР